Zhu Fa, co-fondatorul Poolin, un mining pool chinez, a prezis că prețul Bitcoin (BTC) ar putea atinge 5 milioane de yuani chinezi (738.000 dolari SUA).

El a remarcat că situația actuală a pieței cripto este dificilă, dar lucrurile se vor schimba în curând. Zhu a prezis că în următoarea perioadă de ascendentă, prețurile vor fi de 10-20 de ori mai mari decât cele anterioare. Investitorul chinez a menționat, de asemenea, că nu consideră că ascensiunile abrupte ale prețurilor precum cea din 2017 nu vor exista în vitor. În opinia sa, creșterea prețurilor va avea loc treptat, dar va depăși cu mult valoarea record de 20.000$.

Mining pool-ul Poolin deține în prezent 10,45% din cota de rețea globală, potrivit BTC.com.

Minerii cripto, afectați de prețurile scăzute

Situața actuală a pieței a afectat sever piața de minare cripto. Unele companii miniere din China au început să vândă hardware-ul cu kilogramul, deoarece nu pot susține activitatea.

Alte operațiuni de minare au optat pentru restructurarea activității. De exemplu, Argo Blockchain, o operațiune înregistrată în Londra, a anunțat că își reorientează afacerea. Argo își încheie operațiunile Mining-as-a-Service (MaaS) în aprilie, care ar putea reduce costurile cu până la 35%.

Operatorii MaaS facilitează minerii cripto prin echipamente închiriate. Decizia Argo a afirmat că scăderea prețurilor Bitcoin (BTC) și rentabilitatea scăzută asociată a mineritului i-au determinat să-și reducă cheltuielile.

Previziuni divergente

Predicțiile experților cu privire la viitorul criptomonedelor au variat masiv. Magnatul de investiții Tim Draper prognozează că până în 2022 prețul Bitcoin ar putea ajunge la 250.000 de dolari.

La începutul acestei săptămâni, Barry Silbert, CEO și fondator al Digital Currency Group și Grayscale Investments, a declarat că valoarea majorității criptomonedelor “va ajunge la zero”.

El a adăugat că

“aproape orice ofertă inițială de monede ICO a fost doar o încercare pentru a strânge bani, dar nu a fost nici un folos pentru tokenul de bază. “