Ecosistemul cripto este intr-o continua dezvoltare. În perioada următoare, se pot remarca mai multe trenduri Bitcoin, ce pot influența piața cripto.

1. ATM-urile Bitcoin se înmulțesc în Statele Unite

Rapoartele indică faptul că în anul 2019 numărul de ATM-uri Bitcoin se vor înmulți în Statele Unite. În Chicago au fost instalate recent 30 de noi ATM-uri, ajungând la aproape 100. Philadelphia are în prezent un număr similar.

În New York, o colaborare cu procesorul de plăți LibertyX permite cumpărarea de Bitcoin de la ATM-urile bancare. După crearea unui cont, utilizatorii pot achiziționa BTC în valoare de 3000$ pe zi folosind carduri de debit.

Si in Romania exista exista multe ATM-uri Bitcoin raportat la numarul de locuitori. Multe de la care poti sa vinzi si sa cumperi Bitcoin. Foarte multe de la care poti doar sa cumperi Bitcoin. Comisionle percepute nu sunt tocmai mici.

Aceste ATM-uri ar putea încuraja oamenii să înceapă să utilizeze pentru prima dată bitcoin sau să înceapă să utilizeze criptomonede mai mult decât înainte. Oamenii sunt obișnuiți să folosească bancomatele pentru a-și satisface nevoile financiare, deci nu este un pas mare pentru aceștia să le utilizeze și pentru Bitcoin.

2. Implicarea băncilor centrale în industria cripto

O alta categorie, care face parte din trenduri bitcoin de urmarit, este implicarea bacilor.

Una dintre caracteristicile care atrag oamenii în Bitcoin este că îl pot folosi fără să aibă conturi bancare. Cu toate acestea, în 2019, una dintre tendințele care ar putea deveni evidente este că băncile centrale încep să susțină criptomonedele.

În timpul unui summit Bitcoin din Israel, Nick Szabo a subliniat motivele pentru care el prezice că mai multe țări vor începe să utilizeze criptomonede. Tendința este vizibilă în țările care trec prin conflicte extreme sau suferă de management financiar deficitar. De asemenea, el crede că băncile centrale vor începe să-și completeze rezervele de aur cu criptomonede.

Szabo a explicat:

“Vor exista situații în care o bancă centrală nu poate avea încredere, de exemplu, într-o altă bancă centrală sau într-un guvern străin cu obligațiunile sale. O soluție este ca guvernul elvețian să le gestioneze, dar nu este o soluție de încredere. Guvernul elvețian este supus presiunilor politice, deci o soluție mai eficientă sunt criptomonedele”.

cryptocoin

În 2018, Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), a declarat de asemenea că băncile centrale ar trebui să emită criptomonede.

Această tendință s-ar putea să nu se manifeste major în 2019, dar va deveni evident că băncile centrale nu ar trebui să se ferească de Bitcoin sau de industria cripto în general.

3. Utilizarea Bitcoin în turism este o alta categorie din trenduri bitcoin de urmarit

În ultimii ani, s-a manifestat o creștere semnificativă a utilizării criptomonedelor în turism. În martie 2018, organizația de turism națională a Germaniei a început să accepte Bitcoin. Mai recent, o stațiune turistică din Australia a devenit primul oraș turistic cripto-friendly.

Si la noi in tara exista cateva locatii care accepta Bitcoin sau alte criptomonede ca si plata.

Când oamenii călătoresc în străinătate, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le facă este să efectueze schimburi valutare. Dacă această tendință continuă, oamenii ar putea să elimine această necesitate și să călătorească numai cu Bitcoin. Acest lucru necesită planificare, dar ar putea deveni convenabil pentru călătorii care nu doresc să își gestioneze valutele atunci când sunt departe de casă.

4. Lansarea smartphone-urilor ce pot stoca Bitcoin

La capitolul trenduri Bitcoin, piata telefoanelor inteligente joaca un rol important. Foarte multe companii producătoare de telefoane au optat pentru a profita de popularitatea criptomonedelor. Au aparut mai multe modele de smartphones cu portofele cripto integrate ce pot stoca Bitcoin și alte criptomonede. Exemple în acest sens sunt Exodus 1 de la HTC, un telefon bazat pe blockchain ce poate fi cumpărat cu criptomonede.

De asemenea, există zvonuri că noul Samsung Galaxy S10 va avea un portofel cripto ce include caracteristica Samsung Blockchain KeyStore. În funcție de succesul acestor modele, ceilalți producători le vor urma exemplul.