Un grup de utilizatori Bitcoin au decis să transforme o mașină Tesla într-un nod Bitcoin. Membrii proiectului Bcoin au reușit să descarce software-ul în computerul de bord al mașinii și au postat clipul pe Twitter. Aceasta demonstratie arata ca este posibil sa ai un nod Bitcoin intr-o masina Tesla.

Bcoin este un proiect care urmărește implementarea alternativă a protocolului Bitcoin, care poate fi utilizat pentru a rula un nod pe orice dispozitiv. Drept urmare, rețeaua Bitcoin a avut pentru scurt timp un automobil ca nod de rețea.

Ce este un nod Bitcoin si cum functioneaza?

Deși acesta a fost un mod destul de unic de a prezenta proiectul Bcoin, precum și capacitățile Tesla – rularea unui nod Bitcoin prin intermediul mașinii Tesla nu este o idee bună. Nodurile Bitcoin necesită foarte multe resurse, mai ales putere de procesare.

Computerul folosit pentru a rula un nod trebuie să descarce și să proceseze datele de la blockchain Bitcoin, ceea ce ar putea interfera periculos cu experiența UX a computerului mașinii.

Mai mult, modulele de memorie Tesla au fost deja cunoscute pentru că sunt problematice din cauza ciclurilor de citire / scriere limitate. Utilizarea automobilului pentru a rula un nod blockchain este probabil să interfereze cu ele.

Nod Bitcoin intr-o masina Tesla – Demonstratie

Dezvoltatorilor Bcoin au anunțat că sunt familiarizați cu aceste probleme. De fapt, site-ul lor web are chiar și un avertisment care scrie:

„Acest lucru va folosi multă lățime de bandă, procesor și spațiu pe disc.”

Acesta a fost un experiement care să demonstreze lumii că este posibil, nu un plan de utilizare îndelungată.

Deși aceasta este prima dată când un automobil a fost transformat într-un nod Bitcoin, nu este prima dată când comunitatea cripto a încercat să utilizeze dispozitive non-PC pentru rularea unui nod complet.

Un alt experiment a dezvăluit că dispozitivele Raspberry Pi sunt destul de bune când vine vorba de sincronizarea blockchain-ului.

CryptoZZ