FinCEN pregătește noi reglementări pentru piața cripto

Secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, a declarat că FinCEN se pregătește să dezvăluie noi reglementări pentru piața cripto. Declarația a fost făcută miercuri în timpul unei audieri în fața Comitetului Finanțelor Senatului.

Mnuchin nu a explicat însă concret în ce vor consta aceste cerințe sau când anume vor fi anunțate:

„… suntem pe cale să elaborăm câteva cerințe semnificative noi la FinCEN. Vrem să ne asigurăm că tehnologia avansează. Dar, pe de altă parte, vrem să ne asigurăm că criptomonedele nu sunt utilizate ca echivalentul conturilor bancare secrete elvețiene.”

Foloseste un browser cu recompense – Foloseste BRAVE!

Mastercard și Ripple se alătură programului de educație blockchain al MouseBelt

Companiile Mastercard și Ripple s-au alăturat unui grup de lucru ce susține și finanțează educația blockchain în școli și universități. Creat de acceleratorul blockchain MouseBelt, Alianța pentru educație Blockchain a fost creată în luna octombrie 2019.

În afară de Mastercard, alianța include reprezentanți ai Binance, Matic, Neo, KuCoin, Ethereum, Stellar, TRON și Wanchain.

Alianța pentru educație Blockchain face parte din programul universitar al MouseBelt, o inițiativă de a instrui următoarea generație de dezvoltatori. Aceasta activează în prezent în peste 80 de asociații de studenți din întreaga lume. Membrii oferă finanțare și resurse educaționale care ajută studenții și profesorii să dezvolte programe de învățământ și să fie la curent cu evoluția industriei.

„Toți membrii ne împărtășesc etosul: cea mai bună metodă de a investi în spațiu este de a face investiții pe termen lung în educație”,

a declarat Ashlie Meredith, directorul programului universitar MouseBelt.

Alianța a început ca o afiliere a mai mult de 13 universități din America de Nord, dar s-a extins până la aproximativ 70 de școli din America, Asia și Europa.

FC Barcelona lansează propriul fan-token pe platforma Socios.com

Clubul de fotbal spaniol FC Barcelona a anunțat că a lansat tokenul $BAR, care permite suporterilor să interacționeze direct cu clubul. Fanii vor putea să voteze în diferite sondaje pe aplicația mobilă Socios.com și să obțină reduceri și beneficii. Tokeurile pot fi tranzacționate sau folosite pentru a obține reduceri la produse promoționale sau la biletele la evenimente.

Barça are peste 300 de milioane de fani la nivel mondial și este cel mai bogat club de fotbal în ce privește veniturile. Echipa a obținut un record de 74 de trofee în țara sa natală.

CEO-ul DropBit, acuzat de spălare de bani pe darknet

Larry Dean Harmon, CEO al DropBit, a fost pus sub acuzare de autoritățile americane, în urma arestării sale din 6 februarie. El este acuzat că ar fi spălat 311 milioane de dolari în Bitcoin obținute din tranzacții pe darknet.

Autoritățile federale l-au acuzat pe Harmon de conspirație pentru spălarea banilor și operarea unei afaceri de transmitere de bani fără licență în perioada 2014-2017. Aparent, el ar fi utilizat serviciul de coin-mixing Helix pentru a spăla cel puțin 354.468 de bitcoins (în valoare de peste 311 milioane dolari la acea vreme). Criptomonedele proveneau din vânzarea de droguri ilegale pe piața darknet AlphaBay, ce a fost închisă în 2017 de autorități.

Portofelul cripto DropBit este de așteptat să continuie să funcționeze, deoarece fratele lui Harmon și dezvoltatorii aplicației își folosesc propriile fonduri să îi finanțeze activitatea.

CryptoZZ