La sfârșitul anului trecut, compania MicroStrategy condusă de Michael Saylor a anuțat că a început să cumpere Bitcoin. Știrea a făcut valuri în comunitatea cripto, însă mass media mainstream nu a acordat prea multă atenție. O achiziție Bitcoin de 650 de milioane de dolari nu a reprezentat o știre importantă până când Elon Musk a intrat în peisaj.

CEO-ul Tesla este un personaj controversat, dar care beneficiază de foarte multă atenție din partea mass-media. Musk a făcut deseori comentarii despre criptomonede, dar aparent nu le-a luat în serios până când Michael Saylor i-a aruncat o provocare:

„Dacă vrei să le faci acționarilor o favoare de 100 de miliarde de dolari, convertește bilanțul TESLA de la USD la BTC. Alte firme din S&P 500 îți vor urma exemplul și, în timp, va deveni o favoare de 1 trilion de dolari”

i-a spus CEO-ul MicroStrategy pe Twitter în decembrie.

La începutul lui februarie 2021, Tesla a anunțat că a achiziționat Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde de dolari. Se poate spune că decizia companiei lui Musk a declanșat valuri majore în randul investitorilor tradiționali.

Brusc, Bitcoin a devenit un subiect fierbinte de conversație peste tot și numeroase companii au început să investească în el.

Nume mari intra în industria cripto

Directorul financiar al Twitter a declarat că compania de social media ia în considerare investiția în Bitcoin. Această decizie nu este tocmai surprinzătoare – co-fondatorul Jack Dorsey este demult un avocat al criptomonedelor.

Faptul că Morgan Stanley a indicat că ar putea investi în Bitcoin prin brațul său de investiții Counterpoint Global a fost însă destul de neașteptată.

La jumătatea lui februarie, directorul de investiții al BlackRock, Rick Rieder, a anunțat la CNBC că administratorul de active începea să „se ocupe” de Bitcoin.

În același timp, managerul de active The Motley Fool a anunțat că a achiziționat Bitcoin în valoare de 5 milioane de dolari.

Stai conectat in lumea digitala!

Până și Ray Dalio, fondatorul celui mai mare fond de hedging din lume, Bridgewater Associates, a declarat recent că Bitcoin este „o invenție incredibilă”.

Mastercard a anunțat că va începe să permită comercianților să accepte plăți cripto la un moment dat anul acesta. Anul trecut, Paypal a anunțat o decizie similară, pe care a început deja să o pună în practică.

Acestea sunt semnale extrem de pozitive pentru adopția Bitcoin și a criptomonedelor în general. Dar se poate spune că toată atenția pe care i-o acordă publicul larg se datorează ”efectului Elon Musk”.