Exchange-ul OKEx Korea a anunțat că va exclude toate criptomonedele private, inclusiv Monero, Zcash și Dash.

Divizia sud-coreeană a exchange-ului va delista cinci criptomonede cu confidențialitate la nivel înalt – Monero (XMR), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Horizen (ZEN) și Super Bitcoin (SBTC). Platforma de tranzacționare va înceta să susțină tranzacțiile cu aceste monede la 10 octombrie. Intre timp clienții își vor putea retrage activele.

Conform reprezentanților companiei, decizia este cauzată de faptul că aceste criptomonede încalcă standardele internaționale privind colectarea datelor de identificare ale utilizatorilor prescrise de grupul de lucru FATF privind dezvoltarea măsurilor financiare de combatere a spălării banilor. În conformitate cu regulamentul de funcționare, OKEx Korea își rezervă dreptul de a delista criptomonede

„dacă o anumită criptomonedă încalcă legile sau reglementările / politicile agențiilor guvernamentale și ale agențiilor majore”.

Consecință ale recomandărilor FATF

În iunie, FATF a publicat ghidul operatorilor de servicii de active virtuale. Conform acestor linii directoare, serviciile care lucrează cu active virtuale trebuie să respecte așa-numita „regulă de călătorie”. Aceasta necesită colectarea și transmiterea informațiilor clienților atunci când se efectuează tranzacții în criptomonede. Exchange-urile trebuie să poată colecta informații relevante despre numele expeditorului și al destinatarului, numărul de cont al acestora și starea de reședință.

OKEx Korea a subliniat că criptomonedele private nu permit colectarea acestor informații, ceea ce a provocat delistarea lor.

Încă nu este clar dacă decizia va afecta doar diviziunea din Coreea de Sud sau dacă va fi aplicată și pe alte platforme deținute de OKEx.