Oracle Corp, unul dintre cele mai mari producătoare de software din lume, a anunțat că în următoarele două luni va lansa două produse bazate pe tehnologia blockchain.

Președintele Thomas Kurian, care se ocupă de dezvoltarea noilor produse pentru Oracle, a declarat că succesul platformei blockchain cloud pentru companii lansată în luna octombrie anul trecut a avut un succes foarte mare în rândul clienților, astfel încât Oracle a decis să adauge și alte servicii de acest tip în portofoliu.

Platforma cloud lansată în 2017 a fost creată pentru a extinde și fluidiza serviciile de cloud oferite de companie, fiind ușor de folosit pentru clienții de orice tip

”Dorim să oferim utilizatorilor o platformă care să le permită să își extindă serviciile dincolo de cele clasice, atât pentru partenerii cu care colaborează cât și pentru clienții lor”.

Noile proiecte vor extinde serviciile bazate pe blockchain ale Oracle, având avantajul unor costuri scăzute, adaptate dimensiunilor firmei care le utilizează. În conformitate cu cele declarate pentru Bloomberg, produsele sunt create pentru a fi compatibile cu alte platforme și vor putea fi folosite de companiile farmaceutice pentru managementul sistemelor de producție a medicamentelor.

Oracle colaborează de asemenea cu Banco de Chile pentru înregistrarea și monitorizarea tranzacțiilor inter-bancare pe un hyperledger, iar anul acesta a inițiat o colaborare cu guvernul din Nigeria pentru a monitoriza importurile și exporturile naționale prin intermediul tehnologiei blockchain.

Oracle nu este singura companie mare care dorește să dezvolte noile tehnologii – Microsoft și IBM au anunțat proiecte similare, iar Amazon Web Services a lansat o platformă ce permite creare de rețele blockchain pentru clienți.

Gigantul Samsung utilizează deja blockchain pentru managementul rețelei de aprovizionare, iar MasterCard a solicitat recent un patent pentru îmbunătățirea vitezei de verificare a nodurilor din rețele DLT.

Este clar că blockchain reprezintă o oportunitate tehnologică majoră pentru industriile de toate tipurile și se bucură de o popularitate mare în rândul companiilor de toate dimensiunile, care doresc să profite de avantajele pe care le oferă – costuri scăzute, securitate și transparență.