Paxos lansează PAX Gold

Emitentul de criptomonedele stabile Paxos a lansat noul token PAX Gold (PAXG), susținut de aur. Fiecare PAX Gold poate fi convertit într-o uncie de aur, care costă în prezent aproximativ 1500$.

Tokenul a fost lansat cu aprobarea Departamentului de Servicii Financiare din New York (NYDFS),și a fost listat pe Paxos Exchange.

PAX Gold (PAXG) este un token ERC-20 construit pe rețeaua blockchain Ethereum. Astfel, se poate integra cu ușurință pe diferite platforme portofele și alte produse cripto. Paxos afirmă, de asemenea, că digitalizarea aurului ajută la tranzacționarea rapidă a activului.

Paxos Trust Company a anunat recent și un partenneriat cu Binance pentru a lansa criptomoenda stabilă bazată pe dolarul american, Binance USD (BUSD).

1 miliard de dolari în Bitcoin, mutați într-un singur portofel

Peste 94.000 de bitcoins, în valoare de peste 1 miliard de dolari, tocmai au fost mutați într-un portofel necunoscut. Având în vedere că Bakkt începe să ofere custodie bitcoin începând de astăzi, este posibil ca adresa de primire să aparțină Bakkt.

Tranzacția a consolidat bitcoins din 15 adrese , iar comisionul pentru cele 92 de tranzacții a fost în total aproximativ 700$.

Adresa de primire este acum al cincilea cel mai mare portofel BTC.

Pretul Bitcoin a suferit o scadere in cursul zile de azi. Se tranzactioneaza in jurul valorii de 10 350$.

Autoritatea de Servicii Financiare din Malta promite „monitorizarea activă” a companiilor cripto

Autoritatea de Servicii Financiare din Malta (MFSA) a declarat că va „monitoriza în mod activ” companiile care derulează activități asociate cu criptomonedele pentru a preveni spălarea de bani.

Malta găzduiește multe afaceri cripto, inclusiv exchange-ul Binance. Autoritatea de reglementare a declarat că în prezent implementează o serie de tehnologii de supraveghere, pentru a identifica mai bine frauda și a proteja investitorii.

În iunie, Comisia Europeană a recomandat Maltei să-și îmbunătățească sistemele anti-spălare de bani (AML) pentru a se potrivi cu creșterea serviciilor financiare din țară. „Insula Blockchain” s-a confruntat, de asemenea, cu critici din partea Fondului Monetar Internațional (FMI). A eșuat recent o evaluare internațională AML.

Atletico Madrid lansează un fan token

Echipa spaniolă de fotbal Atlético Madrid a anunțat un parteneriat cu platforma blockchain Socios.com pentru a lansa un token pentru fani. Acesta va fi lansat în toamna acestui an prin intermediul unei așa-numite Fan Token Offering (FTO) și va costa 2 euro.

Tokenul va fi utilizat pentru stimularea implicării fanilor, permițând utilizatorilor să participe la sondajele tokenizate din aplicația mobilă Socios. De asemenea, va putea fi folosit pentru achiziționarea de produse promoționale, programe dedicate și jocuri.

În afară de Atletico Madrid, alte două echipe de fotbal europene, Paris Saint-Germain și Juventus au lansat propriile tokenuri pe platforma Socios.com.