Federal Reserve a anunțat o reducere a ratei dobânzilor într-o încercare de a stimula piața bursieră globală afectată de Coronavirus. Rata dobânzii a fost redusă cu 0.5%, în cea mai importantă măsură implementată din decembrie 2008.

Potrivit autorităților, această acțiune este menită să combată efectele economice ale Coronavirusului. Epidemia mondială a provocat scăderea pieței bursiere din SUA cu peste 9%, cea mai mare scădere istorică, conform declarației Fed.

„Coronavirusul prezintă riscuri în evoluție pentru activitatea economică. Având în vedere aceste riscuri și în sprijinul îndeplinirii obiectivelor sale maxime de angajare și stabilitate a prețurilor, FED a decis astăzi să scadă intervalul țintă pentru rata fondurilor federale cu 1/2 punct procentual”.

Scăderea dobânzilor are în teorie efectul de a injecta bani în economie, determinând investitorii să achiziționeze mai multe active. De obicei, activele de siguranță, precum aurul și alte metale prețioase, sunt de asemenea o alegere populară.

Aurul, activul de siguranță preferat, a crescut până la maximele de nouă ani în 2019, câștigând peste 5% în perioada respectivă. În ultimul an, Bitcoin a câștigat de asemenea peste 30% în valoare.


În ciuda așteptărilor analiștilor, prețul Bitcoin nu a reacționat pozitiv la anunțul FED. În cursul zilei de ieri, criptomoneda a fluctuat de la 8.900$ la 8.700$. Această evoluție contrazice ipoteza că Bitcoin este tratat ca activ de siguranță de către investitorii de pe piața financiară tradițională.

Cu toate acestea, situația se poate schimba pe termen mediu, având în vedere evoluțiile sistemului financiar.

Piața bursieră globală afectată de Coronavirus are nevoie de ajutorul autorităților globale

Autoritățile globale, inclusiv FED, Banca Japoniei, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, au declarat că vor acționa după cum este necesar pentru a ajuta la compensarea pagubelor economice durabile cauzate de carantină, restricții de călătorie și întreruperile capacităților de producție.

Aceste avertismente se pot traduce într-un val de investitori care optează pentru piața cripto ca metodă de protecție împotriva măsurilor economice globale.

CryptoZZ