Platforma Atlas de investiții cripto din Brazilia, victima unui hack

Platforma Atlas, una din cele mai populare platforme de investiții în criptomonede din Brazilia, devenea victima unui hack săptămâna trecută.

Deși fondurile stocate pe platformă sunt în singuranță, datele personale de la 264.000 de utilizatori au fost furate și făcute publice.

Recunoscând incidentul, Atlas a emis o declarație care dezvăluie lansarea unei investigații în colaborare cu autoritățile. Potrivit rapoartelor, din motive de “securitate”, retragerile de fonduri din conturi sunt în prezent restricționate.

Platforma Atlas este destul de controversată, fiind suspectată că este o schemă Ponzi. Reclamele promit oportunități de profit de peste 3% pe lună prin utilizarea unui bot de arbitraj. Este un mod similar cu felul în care se promova Bitconnect.

Conform propriilor declarații, Atlas are peste 100 de angajați și gestionează fonduri de aproximativ 30 milioane de dolari în criptomonede.

Piața cripto înregistrează creșteri, Bitcoin depășește valoarea de 7000$

În ultimele 24 de ore, piața cripto a acumulat peste 10 miliarde de dolari, pe baza creșterilor înregistrate de majoritatea criptomonedelor și tokenurilor.

Bitcoin a depășit pragul de 7000$, avansând cu 5%, în timp ce IOTA și Dash au crescut cu aproximativ 20%. Ethereum se tranzacționează aproape de valoarea de 290$, iar BCH se apropie de pragul de 550$.

Per ansamblu, criptomonedele de top au înregistrat creșteri între 5 și 10% în ultimele 24 de ore.

Analiștii remarcă faptul că numărul de contracte futures Bitcoin care pariază pe scăderea valorii BTC a scăzut semnificativ în ultima săptămână. Acest lucru confirmă perspectiva optimistă a pieței.

Blockchain utilizat pentru emiterea de certificate de naștere în India

Două autorități locale din Bengalul de Vest au decis să utilizeze tehnologia blockchain pentru emiterea de certificate de naștere.

Bankura Municipal Corporation și Durgapur Municipal Corporation au încheiat un contract de colaborare cu Lynked.world. Aceasta este o companie blockchain ce dezvoltă aplicații, localizată în Olanda.

Autoritățile au citat necesitatea unei revizuiri a sistemelor “greoaie” utilizate în prezent pentru aceste procese, mai ales că accesul la serviciile de bază necesită ca cetățenii să prezinte documente de identitate unui agent guvernamental.

Reprezentanții Lynked au declarat că platforma este pregătită pentru lansare și că municipalitățile din Bengalul de Vest vor putea emite certificate de naștere și alte documente juridice din septembrie 2018, cu un milion de certificări de naștere așteptate să fie plasate pe blockchain până la sfârșitul anului.

Coreea de Sud organizează un hackaton pentru promovarea și extinderea utilizării tehnologiei blockchain

Coreea de Sud își continuă efortul de a promova și de a extinde utilizările pentru blockchain. Astfel a anunțat un hackathon pentru a aduce idei noi publicului. Inițiativa face parte din ”Blockchain Promotion Week” ce va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Organizatorii evenimentului sunt Internet & Security Agency (KISA) și Agenția de promovare a industriei IT din Coreea (KIPA).

Hackathon-ul se va concentra pe

“rezolvarea problemelor sociale și inovarea serviciilor publice și private prin tehnologia blockchain și dezvoltarea aplicațiilor distribuite (DApps) […] pentru îmbunătățirea eficienței serviciilor publice și private sector, oferind beneficii la nivel national. “

Echipa câștigătoare va primi un premiu în valoare de 100 de milioane de won (aproximativ 90.000 $), înregistrarea participanților fiind deschisă până în 28 septembrie.