Compania Mastercard s-a asociat cu firma R3 blockchain pentru a dezvolta o soluție de plată transfrontalieră. Potrivit comunicatului de presă al Mastercard, cele două firme intenționează să testeze o nouă soluție de plată transfrontalieră bazată pe blockchain. Se pare că sistemul se va concentra pe conectarea infrastructurilor, sistemelor și băncilor la nivel mondial de plăți mai rapide.

Parteneriatul face parte din planurile Mastercard de a-și consolida rețeaua de plăți transfrontaliere, care a început cu achiziția companiei de plăți globale Transfast la începutul acestui an.

Mastercard a testat multiple soluții pentru a facilita transferurile de fonduri ale clienților, urmărind să le ofere acestora mai multe opțiuni.

Vicepreședintele executiv al Mastercard pentru noile platforme de plată, Peter Klein, a declarat:

„Dezvoltarea de soluții noi și mai bune pentru plăți transfrontaliere B2B prin îmbunătățirea conectivității la nivel mondial este esențială pentru ambiția Mastercard. Scopul nostru este să oferim alegerea și conectivitatea globală a infrastructurii de plată, așa cum s-a demonstrat prin achizițiile și parteneriatele noastre strategice recente, inclusiv relația noastră cu R3. ”

Parteneriatul se bazează pe relațiile anterioare dintre cele două companii. La începutul acestei luni, Mastercard s-a alăturat rețelei Marco Polo de la R3 pentru finanțări comerciale.

Interes major din partea Mastercard pentru Blockchain

De asemenea, Mastercard s-a arătat interesat de spațiul cripto în luna august, când compania a publicat anunțuri de angajare pentru specialiști în dezvoltarea de produse legate de blockchain și criptomonede.

La momentul respectiv, s-a speculat că intenția este de a dezvolta un portofel propriu care să fie folosit în viitoarea rețea Libra.

Procesatorul de plăți este și unul dintre membrii Libra Association, un consorțiu înființat să guverneze proiectul de criptomonedă stabilă Libra.