Compania de plati Circle a anunțat că a achiziționat exchangeul de criptomonede Poloniex. Zvonurile despre achiziție circulau de câteva săptămâni și, în final, au fost confirmate ieri în comunicatele de presă emise de ambele părți. Poloniex este una dintre cele mai cunoscute schimburi de criptomonede, dar in ultima perioada a inregistrat o stagnare. Se speră că acest parteneriat va revitaliza exchangeul în timp ce va susține prezența lui Circle pe piața criptomonedelor.

Poloniex devine Circle

Când povestea achiziționării lui Poloniex de catre Circle a apărut pe un site obscur Modern Consensus, a fost catalogata repede ca fake news. Se pare că povestea era exactă și știrile erau foarte reale. “Circle și Poloniex accelerează economia emergentă”, se arată în titlul comunicatului de presă . Circlel este deja prezent in piata cripto prin aplicația Circle Trade, dar Poloniex îl conectează la o arteră principală aflată în inima ecosistemului criptologic.

Ari Paul a fost unul dintre primii care a raportat despre tranzacția Circle, dar a fost nevoit să-și retragă tweet-ul după ce povestea a fost descrisă ca o veste falsă.

Există o mulțime de vorbe despre tokenuri în comunicatul de presă al lui Circle, incluzând expresia “o piață deschisă pentru tokenuri”. Este evident că Circle are planuri mari pentru Poloniex și va avea o abordare directă, în căutarea unei viziuni pentru revitalizarea imediata a exchange-ului. Aceste planuri se extind în mod clar dincolo de dezactivarea trollbox-ului, care a fost una dintre caracteristicile definitorii ale Poloniex. Circle vorbește despre îmbunătățirea “experienței clienților” – ceva ce era de notorietate ca fiind rea- precum și “operațiunile de risc, conformare și operațiuni tehnice”.

Bursa veche întâlnește noi bani

În termini crypto, Poloniex este un OG, care functioneaza din 2014. A reușit să evite cateva hack-uri majore în acel moment, ceea ce este o realizare de sine stătătoare.

“Orice actualizare pe care o facem în cursul acestei tranziții va fi în spatele scenei și va fi concentrată pe consolidarea experienței utilizatorilor, a performanțelor platformelor și a securității”, explică Poloniex. “Fondurile dvs. vor rămâne sigure și accesul la funcționalitatea contului neîntrerupt în întreaga lume”. Comunicatul de presă se finalizează vorbind despre explorarea “opțiunilor de conectivitate fiat în majoritatea monedelor mondiale majore și … accesul la proiectele token inovatoare care extind protocoalele cripto la cazurile noi de utilizare”.

În ultimul an, exchangeu-rile precum Bittrex și Poloniex au fost în mare parte eclipsate de noii intrați, cum ar fi Binance și Kucoin. Fosta pereche nu a reușit să inoveze și traderi au fost forțați să-și mute operatiunile la schimburi care doresc să listeze si cele mai recente tokenuri și criptomonede. Poloniex continuă să aibă o pondere mare și este cel de-al 14-lea cel mai mare schimb valutar de criptomonede iar cu Circle, există toate probabilitățile ca Poloniex să se restabilească ca exchange dominant.