Portofel digital Bitcoin, printre cele mai căutate aplicații în Apple Store

Odată cu creșterile de preț de pe piața cripto, a crescut și interesul publicului pentru cumparare Bitcoin. Printre cele mai căutate aplicații în Apple Store sunt în prezent portofelele Coinbase și Blockchain.com.

Conform mai multor rapoarte publicate de utilizatorii Twitter, cuvintele cheie Coinbase și blockchain sunt în top 10 cele mai căutate aplicații. Alte căutări se referă la jocul Fortnite , aplicația Facetune și aplicația de scanare.

Interesul publicului este de așteptat în contextul în care prețurile criptomonedelor au înregistrat un trend ascendent. Bitcoin a ajuns de exemplu la 8300$ în cursul zilei de ieri, suferind ulterior o corecție până la 7900$.

Mai multe aplicatii de tip portofel digital Bitcoin le gasesti aici.

Rețeaua Stellar (XLM), blocată pentru aproape două ore

Rețeaua Stellar (XLM) a încetat să confirme tranzacțiile pentru două ore pe 15 mai. Cauza, se pare, a fost faptul că toate nodurile Stellar Development Foundation (SDF) s-au deconectat, provocând o blocare în cascadă.

Incidentul a durat aproximativ 110 minute și a fost confirmat de reprezentanții fundației. În acest interval nu au fost validate tranzacțiile realizate în rețea.

Comunitatea a susținut că situația subliniază disfuncționalitățile rețelei Stellar:

“Sper că vom avea o dezbatere reală despre descentralizare după acest eveniment. Și despre strategiile de realizare a acestei descentralizări.”

XLM a înregistrat o volatilitate semnificativă în timpul perioadei de întrerupere. Cu toate acestea, în ultima săptămână, prețul XLM a crescut de la 0.088$ la 0.158$, o creștere de aproape 60%.

portofel digital

Binance convertește tokenurile BNB

Changpeng Zhao, CEO și fondator al Binance, a anunțat astăzi distrugerea tokenurilor ERC20 prezente în portofelele exchange-ului. Acestea au fost înlocuite cu tokenurile BEP2, native noului blockchain BinanceChain.

La începutul săptămânii, Binance și-a reluat activitatea după un hack la portofelul digital online al platformei. Au fost furați aproximativ 7000 BTC, iar pierderea de aproape 40 milioane de dolari a fost acoperită de companie.

În prezent, BNB se tranzacționează la aproape 26$, o creștere de 45% în ultima săptămână.

Produse Louis Vuitton și Christian Dior pe blockchain

Studioul Ethereum Consensys a colaborat cu compania LVMH și Microsoft pentru a construi o platformă de tip blockchain care să permită consumatorilor să verifice autenticitatea bunurilor de lux.

Sistemul, cunoscut sub numele Aura, este conceput pentru a “servi întregii industrii de lux cu servicii puternice de urmărire și monitorizare a produselor”.

Mărcile LVMH Louis Vuitton si Christian Dior, sunt deja implicate in proiect. Reprezentanții companiei au declarat că intenționează să extindă Aura la alte branduri de lux din cadrul grupului.

“AURA permite consumatorilor să acceseze istoricul produselor și dovada autenticității bunurilor de lux – de la materii prime până la punctul de vânzare, până la piețele second-hand”.

Informațiile unice despre fiecare produs sunt stocate într-un registru comun. Apoi, utilizatorii pot folosi o aplicație oficială a brandului pentru a obține un certificat care să ofere detalii despre proveniența produselor de lux.

Aura este bazată pe blockchain-ul Ethereum și utilizează Microsoft Azure. Sistemul va oferi, de asemenea, instrucțiuni pentru îngrijirea produselor și servicii de garanție.