Fundația IOTA a recomandat utilizatorilor să își închidă portofelele Trinity, după raportări multiple privind furtul de fonduri.

IOTA a declarat că a început să primească rapoarte încă de miercuri și a decis să închidă nodul Coordonator în rețea pentru investigații suplimentare.

„Cele mai multe dovezi sunt îndreptate către furtul de seed phrase, cauza este încă necunoscută și în curs de investigare”,

a spus fundația.

„Victimele (aproximativ 10 care au fost identificate până acum) par să fi folosit recent portofelul Trinity.”

Se apreciază că au fost furate între 300.000 și 1.2 milioane de dolari în tokenuri IOTA, potrivit lui Dominik Schiener, cofondatorul fundației IOTA.

Tranzactioneaza IOTA folosind Binance!

Trinity este un portofel dezvoltat de fundației disponibil pentru dispozitive mobile, Windows și MacOS. Până în prezent, nici un utilizator mobil nu a fost afectat. Exista un singur utilizator Mac care a fost afectat, iar restul victimelor au fost utilizatori Windows Trinity.

Fundația evaluează o exploatare pe o versiune anterioară a portofelului său. De asemenea, încearcă să analizeze modelul de atac al hackerilor și să completeze o verificare manuală.

Pe Twitter, IOTA a spus că lucrează cu experți în aplicarea legii și în securitate cibernetică pentru a investiga posibilitatea unui atac coordonat.

Nu este prima data cand portofelele IOTA au probleme de securitate

Portofelele IOTA au mai avut vulnerabilități de securitate în trecut. Primele implementări ale portofelului IOTA au fost raportate ca fiind instabile și au provocat pierderea sau trimiterea de tokenuri la adrese incorecte.

În alt incident, o echipă de cercetători MIT a criticat o funcție de hash rulată de rețea, dar echipa IOTA a negat vulnerabilitățile constatate pe rețelele de socializare.

IOTA a corectat vulnerabilitatea criptografică la scurt timp, dar a fost comentată de cercetători criptografici independenți. IOTA a insistat că MIT a prezentat greșit riscurile, precum și concluziile acestora.

În ianuarie anul trecut, un hacker britanic a furat peste 11 milioane de dolari în tokenuri IOTA și a fost prins de forțele de ordine. Fundația IOTA a reușit să recupereze aproape toate fondurile furate, dar reputația sa a avut de suferit.

CryptoZZ