Prețul bitcoin a scăzut la scorurile minime pentru ultimele 50 de zile. A ajuns la 6630 de dolari. Avem însă și o oarecare veste bună pentru tauri. Criptomoneda s-ar putea să se apropie de valorile minime.

Pentru început, prețul bitcoin tinde să își schimbe cursul de fiecare dată când indicatorul tehnic RSI (indexul de forță relativă) scade la, sau sub, 30. În graficul de mai jos se vede că până acum această teorie a fost valabilă. Cifra RSI se apropie chiar acum de 30 – are 32 de puncte deocamdată.

La momentul scrierii articolului, bitcoinul se vinde la schimburi undeva între 6930 și 6950 de dolari.

Graficul zilnic

prețul bitcoin

Dacă ne uităm la graficele tehnice, bitcoinul a avut în permanență schimbări de trend când cifra RSI a scăzut sub 30 de puncte. Așadar, orice scădere de preț sub 6614 dolari (minima din weekend) ar urma să fie temporară.

Faptul că bitcoinul și-a revenit, de lal 6614 la 7200 de dolari arată că deocamdată teoria este destul de credibilă.

Mai mult, criptomoneda a reușit să se mențină pe linia de trend ascendentă, trasată între prețul minim din 16 iulie și minimele din 15 septembrie, așa cum se vede și în graficul de mai jos.

Analiștii preferă să folosească scalari logaritmice pentru activele volatile așa cum este bitcoinul. Totuși, bitcoinul pare să respecte linia de trend de unde își ia suportul pe graficul zilnic cu balanță liniară, așa cum arată revenirea de la 6614 la 7200 de dolari. Conform graficului logaritmic, linia de trend a suportului a fost însă spartă în luna februarie.

Trebuie să spunem să că mișcarea medie pe 50 de zile se aliniază la prețul de 6576 de dolari, așadar bitcoinul ar fi putut să aibă dificultăți în a străpunge peste 6576-6600$, chiar dacă cifra RSI indica o reversie de preț.

Am scăpat de trendul descendent?

Deocamdată, mișcarea medie pe 50 de zile se află la 9376 de dolari, iar mișcarea medie pe 200 de zile se vede la 9347 de dolari. Așadar, „crucea morții” (structură care arată o intersecței între mișcarea medie pe 50 de zile și cea pe 200 de zile) ar putea să se întâmple în următoarele 24-48 de ore. Așa cum am spus și mai devreme, această intersecție este un indicator întârziat care de obiceci vine înainte ca cifra RSI să arate condiții de supravânzare.

Așadar, este foarte posibil ca lichidarea să se încheie în zona 6600-6000$.

Este însă prea devreme să vorbim despre o reîntoarcere a taurilor pe piață. Dacă studiem momentumul, se pare că piața înclină tot spre urși. Mișcarea medie pe 5 și pe 10 zile este tot în scădere. Vinerei, piața s-a închis sub 7240 de dolari și a stabilit maxime mai mici și minime mai scăzute, ceea ce arată prezența urșilor pe piață.

Concluzii

Bitcoinul a atins minimele la 6600-6000 de dolari pe final de săptămână.

O încheiere deasupra prețului de 9177 de dolari ar deschide ușa pentru testarea unei rezistențe importante, la 11700 de dolari.

Doar o creștere peste 11700 de dolari ar anunța o intrare serioasă a taurilor pe piață.

Partea proastră este că dacă piața acceptă un preț sub 6000 de dolari (mai multe zile se încheie la un preț sub acest nivel), atunci avem clar o continuare a lichidării.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI.
MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII