Potrivit unui raport al site-ului rus de știri RBC, Duma de stat, parlamentul Rusiei, a primit un nou set de proiecte de lege privind reglementarea criptomonedelor. Proiectele de lege propun modificări ale Codului penal al Rusiei și Codului infracțiunilor administrative.

Legatura dintre Dark Web si Bitcoin! Este Bitcoin anonim cand vine vorba de tranzactii ilegale?

Acestea includ amenzi dure și chiar pedepse cu închisoarea pentru persoanele fizice și firmele care încalcă legile. De asemenea, modificările vor interzice ofertele inițiale de monede (ICO) în Rusia.

Anatoly Aksakov, președintele Comitetului pentru piețele financiare al Dumei de Stat, a confirmat autenticitatea proiectelor, dar a declarat că documentele nu sunt versiunea finală.

Proiecte de lege privind reglementarea criptomonedelor 

Emiterea de criptomonede și utilizarea acestora pentru plăți ar determina amenzi de 500.000 de ruble (7.000$) pentru persoane fizice și 2 milioane de ruble (28.000$) pentru companii. Achiziționarea de criptomonede folosind bănci din Rusia determină amenzi de 14.000$ sau o pedeapsă cu închisoarea de până la șapte ani, în funcție de infracțiune.

În plus, utilizarea ilegală a instalațiilor rusești de pe teritoriul țării pentru activități miniere bitcoin este de asemenea pedepsită cu amenzi dure.

Conținutul noilor proiecte de lege sunt similare cu avertismentul lui Alexey Guznov, un înalt funcționar al băncii centrale. Dacă vor fi adoptate, Rusia ar impune practic o interdicție pentru criptomonede în țară.

CryptoZZ