Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a solicitat oficialilor de la banca centrală și ministerele de energie, comunicații și IT să elaboreze o strategie națională de minare a criptomonedelor.

Informația a fost raportat de site-ul de știri iranian ArzDigital, ca parte a măsurilor de reformă economică implementate în țară. Guvernul iranian a autorizat exploatarea criptomonedelor ca activitate industrială în iulie 2019 și de atunci a acordat peste 1000 de licențe fermelor de minare din țară.

Metode de a castiga criptomonede – Cum poti sa faci bani cu Bitcoin?

La începutul acestei săptămâni, Iranul a inclus criptomonedele în reglementările sale cu privire schimburile valutare. Exchange-urile cripto licențiate din țară vor intra astfel în responsabilitatea Băncii Centrale a Iranului.

Tot săptămâna aceasta, banca centrală iraniană și bursele interne ale Iranului au convenit să coopereze la eforturile de stabilizare a pieței valutare. Acestea includ o prevedere pentru utilizarea monedelor digitale, acolo unde este necesar, pentru a facilita schimburile valutare și a returna moneda de export.

Luna aceasta, guvernul iranian a anunțat și o politică de redenominare a monedei fiat a țării, rialul, în încercarea de a combate inflația cronică.

CryptoZZ