Jeffrey Tucker, unul dintre cei mai vizibili promotori ai lumii cripto, a inițiat un nou proiect ce are ca scop deschiderea unei ”Ambasade Bitcoin” în Atlanta, Georgia, care să ofere servicii de consultanță, seminarii, ATM-uri de criptomonede și servicii de recuperare a portofelelor de bitcoin blocate/pierdute.

După o vizită în Israel, unde a vizitat Amabasada Bitcoin localizată peste stradă de Bursa din Tel Aviv, Jeffrey Tucker a ajuns la concluzia că un proiect similar este absolut necesar și în Statele Unite. În cadrul unei întâlniri la Institutul American pentru Cercetare Economică (AIER) , el a propus ideea și a fost imediat primită cu entuziasm de participanți și de organizațiile implicate în acest domeniu.


Deși încă nu a fost lansată oficial, Ambasada a fost deja deschisă în Atlanda, într-un spațiu de birouri unde se regăsesc multiple sedii de companii. În prezent, singurul serviciu disponibil este cel de recuperare a portofelelor bitcoin, însă Tucker a planificat ca până în luna aprilie a acestui an să extindă serviciile pentru a oferi consultanță, seminarii și ATM-uri.

”Atlanda are deja două conferințe permanente pe tema criptomonedelor, foarte multe companii specializare sunt localizate aici, ATM-uri de Bitcoin peste tot, dar nu există încă o locație unde toți entuziaștii să se poată întâlni. Planificăm ca Ambasa Bitcoin să ofere seminarii gratuite, seminarii plătite, sesiuni de instruire și toate tipurile de consultanță. Mi-aș dori ca pe viitor o astfel de ambasadă să existe în toate orașele mari din Statele Unite și din lume”.

Jeffrey Tucker este un promotor al tehnologiilor descentralizate, directorul AIER, managerul platformei liberty.me, consilier economic al platformei freesociety.com, precum și autorul a opt cărți. În ultimii ani, a devenit unul dintre cei mai importanți susținători al domeniului cripto, fiind prezent la foarte multe conferințe și autorul a numeroase articole pe această temă.