Canada Bank a publicat recent un nou raport cu privire la atitudinea canadienilor despre cea mai mare criptomonedă. „Sondajul Bitcoin Omnibus 2018: Conștientizare și Utilizare” a relevat o serie de concluzii interesante.

Canadienii par să fie mult mai educați cu privire la bitcoin față de vecinii din SUA – 89% dintre aceștia știu ce reprezintă BTC. Cu toate acestea, la sfârșitul lui 2018, doar 5% din populație deținea criptomonede. Aceasta este însă o creștere față de situația din 2016, când doar 2% din populație deținea Bitcoin.

Dintre cei care dețin criptomoneda, 87% dețin mai puțin de 1 BTC, în timp ce 9% susțin că au mai mult de 10 BTC.

Proprietarii de BTC sunt in minoritate

Chiar dacă proprietarii de BTC sunt încă o minoritate în Canada, situația este mult mai bună în ceea ce privește conștientizarea. Sondajul a concluzionat că aproximativ 89% dintre canadieni știu ce este Bitcoin.

Majoritatea celor care sunt familiarizați cu criptomoneda sunt bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani. Cei ce au studii superioare și care câștigă peste 70.000 de dolari pe an par să fie cei mai atrași de piața cripto.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale statisticii arată modul în care Bitcoin este privit de canadieni. Dacă în 2016 motivul principal de achiziție era pentru a-l folosit ca metodă de plată, în prezent BTC este văzut ca investiției.

40% dintre cei ce dețin Bitcoin îl consideră un depozit de valoare, față de doar 19% ce îl folosesc ca metodă de plată. Prin comparație, în 2016, 45% dintre utilizatori foloseau BTC pentru cumpărături, în timp ce doar 6% îl vedeau ca pe o investiție.

CryptoZZ