Propunerea de Bitcoin ETF a VanECK/SolidX a fost retrasă

VanEck și SolidX și-au retras propunerea de Bitcoin ETF pe data de 17 septembrie, cu o lună înaintea termenului limită pentru decizia SEC. Decizia a fost luată la câteva săptămâni după ce companiile au început să ofere o versiune limitată a produsului pentru „investitorii instituționali calificați”. Trustul XBTCZ nu a avut prea mare succes, fiind vândută o singură acțiune în valoare de 4 BTC până în prezent.

Între timp, Bitwise Asset Management, care a depus o cerere ETF similară împreună cu NYSE Arca, nu este descurajat de retragerea VanEck.

“Istoric, obținerea aprobării pentru ETF-uri noi a fost un proces de mai mulți ani, așa că nu suntem surprinși de retragere”,

a declarat Teddy Fusaro, COO Bitwise.

„La Bitwise continuăm să lucrăm la depunerea noastră și prin cercetarea noastră pentru a răspunde la toate întrebările substanțiale pe care SEC le-a ridicat de-a lungul anilor și intenționăm să continuăm să evidențiem modul în care industria a înregistrat progrese pentru a putea satisface cele mai grele întrebări.”

Termenul limită pentru SEC pentru a decide cu privire la cererea Bitwise este 13 octombrie.

S-a lansat Binance US, dar exchange-ul nu este disponibil în 13 state americane

Mult așteptata platformă Binance US s-a lansat oficial astăzi, dar nu este disponibilă pentru utilizatorii din 13 state americane. Acestea includ New York, Washington, Texas și Florida.

Platforma va debuta cu șase criptomonede – Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, Litecoin și Tether, dar se planifică adăugarea a mai multor opțiuni în viitorul apropiat. Pentru moment, utilizatorii pot achiziționa criptomonede doar prin transferuri bancare.

Huobi se lansează în Argentina

Compania Huobi Global a înființat un exchange cripto în Argentina, cu planuri de implementare a serviciilor de conversie a criptomonedelor.

Potrivit anunțului oficial, Huobi Argentina oferă în prezent servicii OTC în care utilizatorii pot achiziționa criptomonede cu Pesos argentinian.

Compania intenționează ca în octombrie să adauge opțiunea de achiziționare a criptomonedelor direct pe platformă, folosind carduri, opțiuni de transfer și prin intermediul unor furnizori locali de plăți electronice.

Huobi a anunțat de asemenea planuri de a deschide o rampă fiat-cripto în Turcia până la sfârșitul acestui an.

Ethfinex se închide pe 12 octombrie, fondurile vor fi mutate pe Bitfinex

Platforma Ethfinex a anunțat că va închide pe 12 octombrie 2019. Pe blogul oficial se menționează că fondurile ce nu au fost retrase după această dată vor fi transferate automat pe Bitfinex în termen de 30 de zile. Potrivit postării, volumele de tranzacționare ale celor două platforme vor fi comasate pe 17 septembrie.

Planul pentru Ethfinex este să evolueze în „DeversiFi”, care va fi o platformă de tranzacționare cu tokenuri ce va permite utilizatorilor „control deplin al experienței lor de tranzacționare.”

CryptoZZ