Exchange-ul Bitfinex a anunțat lansarea unui exchange bazat pe Ethereum numit Ethfinex Trustless. Acesta oferă un model aproape descentralizat de tranzacționare.

Platforma hibridă oferă mai multă securitate și un control mai mare asupra fondurilor, utilizând software-ul Ethfinex. Acesta conectează registrele de comenzi centralizate și off-chain pentru a permite control deplin al fondurilor în timpul tranzacțiilor.

Platforma folosește Ledger și MetaMask pentru a oferi tranzacții de lichidități anonime și trustless cu mai mult de 57 de tokenuri Ethereum. Utilizatorii pot face tranzacții direct pe baza registrelor de comenzi Ethfinex și Bitfinex.

Ethfinex Trustless furnizează un registru de comenzi cu lichiditate mare, care nu cere utilizatorilor să sacrifice custodia tokenurilor sau să suporte întârzieri în procesul de retragere și depunere.

Nu este necesară înscrierea pe platformă și nici cerințe KYC. Utilizatorii nu trebuie să furnizeze numele, adresa de e-mail, numărul de telefon sau adresa pentru a începe tranzacționarea.

Utilizatorii trebuie doar să dețină un minim de un token Ethfinex Nectar într-un portofel Ethereum. Ethfinex distribuie aceste tokenuri în fiecare lună.

Perechile de tranzacționare vor fi inițial ETH / USDT, OMG / USDT, OMG / ETH, ZRX / USDT și ZRX / ETH, urmate de cel puțin 40 de tokenuri.

Reprezentanții Bitfinex

au declarat că doresc ca pe viitor Ethfinex Trustless să devină o platformă complet descentralizată.

”Prin eliminarea gamei de preocupări legate de entitățile centralizate actuale, Ethfinex își propune să alimenteze o nouă eră a tranzacționării activelor digitale, care prioritizează controlul pe care indivizii îl au asupra securității, confidențialității și lichidității experienței lor de tranzacționare. Suntem dedicați prezentării puterii soluțiilor de tranzacționare descentralizate și fără încredere, deoarece această călătorie interesantă continuă.”

Proiectul a fost în în fază beta timp de peste un an. În acest timp echipa de dezvoltatori a elaborat un plan de extindere. Acesta va include structuri de taxe, stimulente pentru utilizatori, decizii de marjă și decizii de distribuire a profitului.

În prezent, Bitfinex este cel de-al cincilea exchange cripto la nivel mondial bazat pe volum. Asta după ce a gestionat peste 317 milioane de dolari în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de CoinMarketCap.