Compania de audit KPMG, una dintre cele mai mari de acest tip din lume, a publicat raportul KPMG semestrial ”Pulsul Fintech” în data de 31 iulie, concluzionând că investițiile în tehnologia blockchain din prima jumătate a lui 2018 au depășit deja valoarea de pe întregul an anterior.

KPMG semnalează că o mare parte dintre investiții au fost dedicate companiilor care au deja experiență în domeniu și mai puțin spre noii-veniți de pe piață.

Exemple concrete în acest sens sunt cele 110 milioane de dolari cumulate de compania specializată pe plăți Circle din SUA.  De menționat sunt și cele 77 milioane obținute în Franța de portofelul cripto Ledger.

Totodata, raportul subliniază că entuziasmul investitorilor din SUA au generat depășirea cifrelor din 2017 după doar 6 luni anul acesta.

Alte aspecte relevate de KPMG sunt extinderea consorțiului bancar R3, care include acum și companii de asigurări. În același timp consorțiul B3i s-a reorganizat pentru a comercializa rezultatele proiectelor derulate.

De asemenea

Ss-a remarcat apariția unui număr mare de asocieri între diferite companii interesate pentru utilizarea tehnologiei blockchain în domeniul gestionării lanțurilor de aprovizionare.

În ce privește industria de ICO, raportul KPMG concluzionează că a continuat să fie înfloritoare. Aceasta a prosperat in ciuda încercărilor de interzicere din partea unor țări precum China.

Exemplele oferite de raport includ performanțele unor ICO-uri precum EOS. Compania din spatele proiectului, Block.one, a depășit recordurile anterioare, reușind să acumuleze 4 miliarde de dolari pe perioada unui an.

Companiile care au decis să își bazeze activitățile pe criptomonede au înregistrat rezultate financiare remarcabile. De exemplu, compania Revolut a obținut capital de 250 milioane de dolari în luna aprilie. Asta după ce a decis în decembrie 2017 să adauge opțiunea de tranzacționare cu criptomonede.

Aplicația de brokeraj RobinHood este o altă poveste de succes. A obținut 363 milioane de dolari în mai pentru a-și finanța extinderea pe tot teritoriul Statelor Unite.

Raportul KPMG

Semnalează faptul că tehnologia a depășit stadiul de experiment și a atras atenție semnificativă din partea investitorilor americani, care au injectat peste 5 miliarde de dolari doar prin intermediul fondurilor de investiții de tip venture capital (VC).