Războiul comercial SUA-China împinge investitorii chinezi către Bitcoin

Odată cu scăderea yuan-ului chinez din cauza ca războiul comercial SUA-China continua, există semne că investitorii din China mută din ce în ce mai mult fonduri în Bitcoin.

Conform unei analize a prețurilor realizată de Bloomberg, corelația negativă dintre yuan și bitcoin a scăzut la un nivel record în ultimele șapte zile.

Scăderea valorii yuanului a determinat investitorii chinezi să investească în criptomonede, conform datelor provenite de la exchange-uri. Dr. Garrick Hileman, director de cercetare la Blockchain.com, a declarat că pe exchange-uri precum Huobi, care se ocupă mai mult de comercianții chinezi, Bitcoin se tranzacționează cu o primă.

Corelația inversă dintre bitcoin și yuan a fost, de asemenea, notată în aprilie și mai

“deoarece s-a înregistrat o deteriorare a relațiilor comerciale dintre SUA și China”,

a mai spus Hileman.

Jack Dorsey: Twitter nu are nevoie de o criptomoneda similară cu Libra

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter și Square, a declarat că nu planifică o criptomonedă specifică platformei Twitter. El a susținută că se va concentra pe promovarea Bitcoin (BTC).

Conform unui interviu publicat de ziarul australian The Sydney Morning Herald, Dorsey este încrezător că Bitcoin este încă cel mai probabil candidat pentru a fi moneda nativă a internetului. CEO-ul Twitter a menționat:

“Cred că standardele de internet deschise servesc fiecărei persoane mai bine decât cele controlate sau începute de companii.”

Dorsey a menționat, de asemenea, că nu intenționează să urmeze exemplul Facebook prin lasarea unei criptomonede dedicate Twitter. El preferă să promoveze criptomonede bazate pe coduri open-source și deschise, precum Bitcoin.

Telegram lansează codul pentru rularea nodurilor

Proiectul blockchain al Telegram, TON, a intrat în ultima etapă de pregătire înainte de a fi lansat oficial.

Vineri a fost publicat codul pentru rularea unui nod în rețea, astfel încât cei interesați pot testa implementarea unui nod complet, unui nod validator și exploratorul blockchain.

Potrivit lui Mitja Goroshevsky, CTO al TON Labs, în prezent există 100 de noduri menținute de Telegram pe testnet.

„S-a lansat codul sursă pentru un nod complet care poate accesa testnet, a crea și a valida blocuri. Clientul Lite a fost lansat în urmă cu câteva luni, iar TON Labs va lansa Public Beta din suita sa de instrumente pentru dezvoltatori pe 9 sepatembrie ”,

a declarat Goroshevsky.

Lansarea mainnet-ului pentru rețeaua deschisă Telegram este programată până la 31 octombrie.

Justin Sun reprogramează întâlnirea cu Warren Buffet

Aparent, Justin Sun, CEO-ul TRON și BitTorrent, încearcă să reprogrameze întâlnirea cu Warren Buffett, CEO-ul Berkshire Hathaway. El a câștigat dreptul la un prânz cu ”Oracolul din Omaha” în urmă cu două luni, în cadrul unei licitații de caritate. Sun a plătit 4.6 milioane de USD pentru acest drept și planificase inițial să aibă loc pe 25 iulie.

ro.exchange

Întâlnirea a fost amânată din cauza unor probleme de sănătate ale lui Sun. În prezent, reprezentanții celor doi investitori încearcă să o reprogrameze.

Printre cei șase reprezentanți ai industiriei cripto invitați de Sun la întâlnire se numărăr CEO-ul eToro, Yoni Assia, creatorul Litecoin, Charlie Lee, și CEO-ul Circle, Jeremy Allaire.