Siteul Reddit nu mai acceptă plata cu bitcoin pentru programul de membri Reddit Gold.

Vineri, utilizatorii au început să comenteze în subreddit-ul /r/BTC că singurele variante de plată pentru servicii sunt cardurile de credit și PayPal. În trecut, oamenii puteau să plătească facă plata cu bitcoin pentru abonamentul Gold.

O postare de sâmbătă pe același forum, atribuită administratorului emoney04, explica faptul că această schimbare se datorează în mare parte deciziei celor de la Coinbase de a întrerupe produsul lor numit Merchant Tool, în favoarea unuia nou – Coinbase Commerce. Acesta va oferei o opțiune prin care „comercianții vor putea să accepte mai multe criptomonede diferite direct într-un portofel electronic controlat de utilizator.”

Administratorul a continuat prin a explica:

„Schimbarea Coinbase pe care urmează să o facem, în combinație cu unele buguri care țin de opțiunea de plăți cu bitcoin și care afectau cumpărăturile pentru anumiți utilizatori, ne-au făcut să eliminăm plata cu bitcoin.”

Din câte se pare, cei de la Reddit nu s-au hotărât încă dacă vor reintroduce plățile cu criptomonedă după ce furnizorii de la Coinbase vor implementa noul lor serviciu Commerce.

„O să studiem cererea și o să urmărim felul în care progresează serviciul Coinbase Commerce înainte să luă decizia de a reintroduce plata cu bitcoin sau nu”, a spus administratorul.

Platforma Reddit a început să accepte plata cu bitcoin în 2015, în magazinul lor de produse, care acum nu mai există și care se numea Reddit Market.