Inundații în China provoacă problemele minerilor de Bitcoin din regiunea Sichuan

Ploile abundente din regiunea Sichuan a Chinei au provocat inundații și alunecări de teren, afectând o mare parte din fermele de minare cripto. Săptămâna aceasta, 17 regiuni din regiunea Sichuan au suferit dezastre naturale provocate de precipitațiile abundente. De exemplu, în zona Wenchuan, fermele de minare au fost acoperite de nămol, distrugând echipamentele. Uzinele hidroelectrice din zona Aba au fost nevoite să își oprească activitatea, întrerupând alimentarea cu electricitate din zonă.

Cumpara Bitcoin

Pe baza datelor btc.com, rata medie de hash a rețelei Bitcoin a scăzut de la aproximativ 78 EH/s luni la aproximativ 73 EH/s miercuri. Între timp, prețul BTC a fluctuat în intervalul 9.800$ și 10.100$.

Peter Schiff susține că Bitcoin nu va ajunge niciodată la 50.000$

Într-o dezbatere găzduită de CNBC, cripto-scepticul Peter Schiff a declarat că aurul va ajunge cu siguranță la 5.000$ în viitor, în timp ce Bitcoin nu va ajunge niciodată la 50.000$.

Schiff a participat la o dezbatere cu Joe Kernen, gazda CNBC, și Tom Lee, co-fondatorul Fundstrat Global Advisors.

„Prognoza mea cu privire la prețul aurului este mai realistă decât previziunile dvs. despre Bitcoin. În plus, cel puțin aurul va ajunge în cele din urmă la 5000$. Bitcoin nu va atinge niciodată 50.000$”,

i-a spus Schiff lui Lee.

 

Coincheck planifică să lanseze o platformă IEO pentru utility tokens

Exchange-ul cripto japonez Coincheck are în vedere lansarea unei platforme pentru IEO, pentru a ajuta firmele să strângă fonduri prin tokenuri utility.

După hackul masiv din ianuarie 2018, Coincheck a fost achiziționată de compania de brokeraj Monex Group pentru 33,5 milioane dolari în aprilie din acel an. La începutul acestui an, exchange-ul a lansat un serviciu de tranzacționare cripto OTC pentru Bitcoin.

Interesant este că Grupul Monex a solicitat recent să se alăture Asociației Libra, deoarece oferă „multiple posibilități”.

IEO-urile au devenit fenomenul acestui an, în mare parte datorită succesului înregistrat de Binance Launchpad. În prezent, există deja 12 platforme dedicate acestui fenomen, printre care se numără OKEx, Huobi și Bittrex. Până în prezent, 39 de proiecte s-au lansat printr-un IEO.

Comunitatea cripto îl contrazice pe Buterin

Săptămâna aceasta, Vitalik Buterin a avertizat că blockchain-ul Ethereum este plin și că e nevoie de modificarea protocolului de consens pentru a rezolva problema. Comunitatea cripto este însă de altă părere.

Discuția aprinsă de pe Twitter a fost declanșată de CEO-ul Binance Changpeng Zhao, care a susținut că noile blockchain-uri au rezolvat deja problema scalabilității și a vitezei. El este de părere că dezvoltatorii ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea de aplicații care să crească adopția.

Buterin a replicat că nici măcar blockchain-urile semi-centralizate precum EOS nu au găsit o soluție și că deja s-au confruntat cu blocaje.

Au urmat zeci de replici din partea comunității, cu exemple de blockchain-uri care au viteze mari și capacitate ridicată. Per ansamblu, cripto-entuziaștii sunt de părere că prioritatea ar trebui să fie aplicațiile, care să genereze adopția în masă a tehnologiei.