În perioada de izolare provocată de pandemia de COVID-19, rușii par să fie interesați de religie și Bitcoin. Site-ul de știri RBC a publicat statisticile compilate de Qrator Labs, care au analizat activitatea online din Rusia.

Religie și Bitcoin

Site-urile religioase au înregistrat o creștere a traficului semnificativă, de până la 500% pentru cele gestionate de Biserica Ortodoxă Rusă. Situații similare au fost înregistrate și pentru site-urile cu profil islamic sau iudaic.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

Qrator a raportat că site-urile cu profil cripto au înregistrat o creștere de 5.56% în ultima săptămână a lunii martie. Și site-urile de tip Forex au înregistrat cu 3% mai mulți vizitatori.

Aparent, rușii obligați să stea acasă sau care nu își mai pot derula activitatea au început să caute alternative pentru a câștiga bani.

Exchange-urile cripto din Rusia inregistreaza atacuri de tip DDOS

Există însă și aspecte negative când vine vorba despre exchange-urile cripto din Rusia. Conform raportului, anul trecut s-a înregistrat o creștere de 486% a atacurilor de tip DDOS asupra acestor platforme. Alte companii, precum furnizorii de plăți, au înregistrat, de asemenea, o creștere de 100% a atacurilor în aceeași perioadă.

Aparent, companiile rusești sunt deja conștiente de pericolele potențiale din online. Pentru a le preveni, acestea apelează la firme ce oferă servicii de securitate precum Searchinform. Articolul RBC menționează că numărul de solicitări pentru furnizarea de sisteme de protecție împotriva scurgerilor de date pentru angajații ce lucrează de la distanță s-a dublat în ultimele două săptămâni.

Pandemia de COVID-19 a avut efect negativ și asupra aspectelor de reglementare a criptomonedelor. Rusia a amânat adoptarea legislație cu privire la acest domeniu pe termen nedefinit.

CryptoZZ