Rețeaua de blockchain Stellar pare să aibă ambiția de a deveni platforma specializată pentru emiterea de CBDC. Conform declarațiilor făcute de CEO-ul Denelle Dixon la conferința Consensus, guvernele din întreaga lume ar putea emite astfel de monede digitale ale băncilor centrale cu ajutorul Stellar.

Problemele scoase în evidență de pandemie au relevat că autoritățile financiare trebuie să adopte soluții eficente pentru industria de plăți. Stellar vrea să acopere această nișă prin dezvoltarea unui sistem de implementare a CBDC-urilor.

„CBDC-urile au fost exact tipul de bani digitali pentru care a fost conceput Stellar, conectând infrastructura financiară reală de astăzi cu lumea blockchain digitală”,

a declarat Dixon.

Bitcoin vs Ethereum – Asemanari si deosebiri intre cele mai populare active digitale!

Fondatorul Stellar, Jed McCaleb, nu se așteaptă însă ca acest lucru să se întâmple curând:

„Am discutat cu câteva guverne din întreaga lume despre CBDC. Cred totuși că este destul de devreme pentru asta și, mai ales, devreme pentru a emite aceste active pe un lanț public. Majoritatea guvernelor vor să aibă control asupra fiecărui detaliu. Deci, cred că toată povestea CBDC este departe”.

Rețeaua de blockchain Stellar vine in ajutorul infrastructurii financiare actuale

Vorbind în timpul distribuirii consensului, Dixon a evidențiat problemele legate de infrastructura financiară actuală, adăugând că este nevoie urgentă de perturbări constructive în spațiul care a fost nemodificat de zeci de ani. Ea a luat exemplul crizei COVID-19 în curs de desfășurare care a scos la suprafață ineficiențele actualei infrastructuri monetare bazate pe hârtie.

Aceste dezavantaje, conform Dixon, obligă factorii de decizie, instituțiile guvernamentale și băncile centrale din lume să exploreze modalități de a face ecosistemul financiar actual mai incluziv și mai digitalizat în natură. Pentru a realiza acest lucru, Stellar a avut în vedere modul de implementare a CBDC-urilor.

CryptoZZ