Creatorii jocului Lightnite – Bitcoin Battle Royal și compania Blockstream au anunțat că tokenurile non-fungibile sunt acum disponibile în rețeaua Liquid. Acest joc este o clonă a popularului Fortnite, dar utilizează Bitcoin ca recompensă (sau pedeapsă).

“Jocul este în prezent în dezvoltare, dar există o versiune publică pre-alfa disponibilă”,

a declarat pentru Decrypt fondatorul Satoshi Games și dezvoltatorul Lightnite, Carlos Roldan.

Jucătorii Lightnite au posibilitatea de a câștiga diverese obiecte și skin-uri în joc, sub forma unor tokenuri non-fungibile. Odată cu integrarea în rețeaua Liquid, aceste tokenuri pot fi tranzacționate și verificate pe Blockstream’s Block Explorer și prin Green Wallet.

Lightnite items

Potrivit dezvoltatorilor, articolele variază în raritate de la Legendary (1 unitate existentă), până la rare (100 de unități), Premium (500 de unități) și normale (ofertă nelimitată). Clasa de articole include armuri/skins pentru personaje, arme și hoverboards. Jucătorii Lightnite pot paria în joc cu Bitcoin sau cu aceste obiecte. Pentru a menține cererea de tokenuri non-fungibile, jocul distruge lootul pierdut.

Prin adăugarea tokenurilor în rețeaua Liquid, dezvoltatorii vor să creeze o economie secundară în afara jocului. Utilizatorii vor putea astfel să cumpăre, vinde și schimba obiectele cu Bitcoin, dar și să verifice autenticitatea articolelor lor. De asemenea, dezvoltatorii doresc ca aceste active din joc să fie interoperabile cu alte jocuri Bitcoin în dezvoltare.

“Plățile Bitcoin pentru jucători sunt o caracteristică nouă pentru jucători, care are un potențial ridicat de adopție”,

a spus Roldan.

Ce este Lightning Network?

În ciuda faptului că jucătorii interesați trebuie să învețe să folosească rețele precum Lightning și Liquid, Roldan este de părere că sistemul va avea succes. Având în vedere popularitatea jocurilor precum Fortnite, este foarte posibil ca următoarea generație de gameri să fie plătiți în Bitcoin.

CryptoZZ