Discuțiile politice sunt din nou centrale în lumea bitcoin, iar acest lucru este evident.

În ultima vreme am văzut declarații bizare în lumea criptomonedelor. Mulți oameni sunt, pe bună dreptate, supărați pe comisioanele prea mari din rețeaua bitcoin. Roger Ver este, în mod bizar, de altă părere. El crede că tranzacțiile Segwit din rețeaua bitcoin sunt prea ieftine. Este o declarație foarte bizară, pentru un om care recent pretindea că sunt prea mari ca să-ți poți cumpăra o cafea, de exemplu.

Principalul scop al Segwitului este să permită înregistrarea mai multor tranzacții în fiecare bloc. Acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat comisioane mai mici în rețea, un lucru pozitiv pentru bitcoin. Segwit-ul va atinge acest scop în curând, deși blocurile bitcoin mai mari ar ajuta de asemenea.

Se știe că Roger Ver este pentru creșterea la maxim a dimensiunii blocului bitcoin. Totuși spune că tranzacțiile Segwit sunt prea ieftine și chiar că ar crea un avantaj nedrept. Este  o declarație cel puțin contradictorie.

Roger Ver face declarații din ce în ce mai confuze

Mai exact, Roger Ver pretinde că tranzacțiile sunt nedrept de ieftine comparativ cu tranzacțiile tradiționale. Pentru cineva care susține de multă vreme tranzacțiile mai ieftine, ce a spus este foarte-foarte ciudat. Declarațiile lui de pe Twitter au lasnat ceva dezbateri în ultimele zile. Mai ales când Roger Ver și acoliții lui au încercat să blocheze activarea Segwit. Este evident că Segwit este cea mai mare amenințare pentru succesul implementării bitcoin cash.

”Tranzacțiile Segwit sunt nedrept de iefine comparativ cu tranzacțiile tradiționale, din cauza subvențiilor de preț planificate artificial de cei de la Core, care centralizează procesul” a scris Ver pe Twitter.

Încă nu este clar ce încearcă Roger Ver să obțină făcând astfel de declarații. Din cum arată lucrurile, Ver nu este tocmai în apele lui. De când a trecut de partea lui Jihan Wu, comentariile lui au fost din ce în ce mai confuze și nefondate.

Este cu siguranță adevărat că tranzacțiile Segwit nu sunt acum destul de scumpe pentru minerii de bitcoin. Totuși, asta nu este o problemă petnru utilizatorii de zi cu zi. Dacă această putere ar fi luată de pe mâna minerilor, s-ar face minuni pentru ecosistemul bitcoin.

Pe termen lung, comisioanele de tranzacții mai mici vor aduce susținerea din partea utilizatorilor. Dacă trebuie să plătești 2 dolari ca să transferi bitcoini, atunci nu ai nici un motiv să îl folosești ca instrument financiar tradiționale. Dacă aceste comisioane devin din nou mai mici, atunci bitcoinul devine din nou competitiv.

Poate că cea mai intrigantă parte a părerii lui Roger Ver este că Bitcoin Core ar avea subvenții planificate artificial. Nu pare să aibă nici o dovadă clară care să susțină aceste afirmații.

Ce este clar e că ajungem din nou la aceleași discuții politice.