Gigantul Coreean Samsung este cel mai nou producător de chipuri de minare care intră pe piața de hardware bitcoin. Fabrica companiei a început din câte se pare producția de chipuri ASIC pentru un client din China la început de lună.

Chipuri de minare Samsung

Samsung Electronics, compania conglomeratului multinațional din Coreea, a intrat pe piața de minare conform ultimelor rapoarte din presa locală. Înainte de acest anunț au semnat un contract cu producătorul de hardware de minare chinezesc pentru a furniza chipuri ASIC și a intrat în producție în masă în luna ianuarie.

Conform rapoartelor, Samsung Electronics a încheiat anul trecut procesul de dezvoltare pentru semiconductoare ASIC pentru minarea de bitcoin. Un purtător de cuvânt al firmei a spus într-un interviu cu publicația coreană The Bell că sunt implicați într-o afacere de fabricație furnizată unei companii de minare de bani virtuali în China.

bitcoin-invest

Piața de mineri ASIC a explodat după creșterea de preț masivă în 2017, iar producătroii de hardware ca Bitmain și-au folosit profiturile pentru a convinge fabricile de semiconductoare să producă chipuri pentru ei, în locul clienților tradiționali. A ieșit recent la iveală că cea mai mare fabrică de semiconductoare, TSMC, se așteaptă ca sectorul de minare să continue să crească anul acesta, compensând poate pentru vânzările slabe de telefoane iPhone X de la Apple. Apple este principalul client al furnizorului de chipuri TSMC.

Minarea cu plăci grafice

Samsung ar urma să aibă de câștigat nu doar de pe urma creșterii numărului de mineri ASIC, dar și de pe urma cererii de plăci grafice pentru minarea de altcoinuri. Compania a început producția în masă a unui nou tip de plăci grafice DRAM, despre care se spune că sunt mai potrivite pentru minarea de criptomonede. Placa grafică de 10 nanometri, DRAM GDDRG de 16GB, este de două ori mai rapidă față de convenționalul DRAM GDDR5 și îmbunătățește eficiența de minare cu mai bine de 35%, rezultând în profitabilitate pentru minarea de criptomonede.

Asta arată că producătorii de chipuri ca Samsung sunt conștienți de utilizarea plăcilor grafice pentru minarea de criptomonede de către utilizatorii finali și s-ar putea chiar concentra pe noi design-uri. Recent, a ieșit la iveală că producătorul de plăci grafice Nvidia a luat măsuri să se asigure că produsele ajung pe mâna gamerilor, nu pe mâna minerilor.