Potrivit unor surse interne, Samsung dezvoltă în prezent propriul blockchain, similar cu Ehereum. Este posibil ca, în viitor, compania să lanseze și propria criptomonedă, Samsung Coin.

Zvonurile au fost raportate de Coindesk Korea, care citează o persoană ”familiară cu situația internă a companiei Samsung”.

Aparent, noul blockchain va fi un hibrid public-privat:

“În prezent, ne gândim la un blockchain privat, deși nu s-a luat o decizie finală. Ar putea fi, de asemenea, un blockchain public în viitor, dar cred că va fi hibrid – adică o combinație de public și privat. Piața se așteaptă la lansarea unei criptomonede Samsung Coin, dar direcția oficială nu a fost încă decisă”

se menționează în raport.

Divizia blockchain a Samsung a fost creată în urmă cu mai mult de un an și lucrează la un număr de proiecte.

Galaxy S10 oferă suport pentru blockchain

Cu două luni în urmă, compania a făcut primul pas în direcția criptomonedelor odată cu lansarea telefonului Galaxy S10. Acesta are capacitatea de a stoca chei private pentru cripto și alte caracteristici, cum ar fi suportul de tip blockchain pe bază de semnături digitale.

În martie, Samsung a dezvăluit în mod oficial portofelul cripto integrat, care este compatibil cu blockchain-ul Ethereum. Acesta suportă o serie de tokenuri ERC20 și o serie de aplicații descentralizate (dapps). Printre acestea se numără platforma de jocuri cripto Enjin, Cosmee, Crypto collectibles CryptoKitties și serviciul de plăți comerciale CoinDuck.

Inițiativa de lansare a portofelului cripto a fost justificată de popularitatea din ce în ce mai mare a criptomonedelor pe piețele asiatice. Există însă posibilitatea ca acesta să nu fie încă disponibil în anumite jurisdicții.

Samsung investește în Ledger

Între timp, compania continuă să investească în companii specializate pe criptomonede. Săptămâna aceasta, producătorul de hardware Ledger a primit o finanțare de 2.6 milioane de euro de la Samsung.

Ledger a derulat o nouă serie de strângere de fonduri, ce a ridicat evaluarea companiei la 290 milioane de dolari.

Investiția făcută de Samsung a fost confirmată de reprezentanții Ledger, dar nu au fost oferite detalii suplimentare.