Cel mai mare producatori de chipuri si telefoane mobile, Samsung Electronics ia in considerare implementarea unei platforme blockchain pentru a urmari si gestiona aprovizionarea la nivel mondial.

Samsung SDS, filiala de dezvoltare, a confirmat ca lucreaza la acest proiect de scara mare si a finalizat recent un sistem similar pentru industria coreeana de transporturi, care se afla in faza de teste.

”Sistemul va avea un impact enorm asupra industriei. Blockchain este platforma centrala care va alimenta evolutia digitala a companiei”

a declarat vicepresedintele SDS.

Proiectul pentru Samsung Electronics trebuie sa fie capabil sa gestioneze 488.000 de tone de cargo aerian si 1 milion de containere de transport, care distribuie echipamentele si elecronicele produse de Samsung.

In conformitate cu declaratiile managerului departamentului IT, o astfel de platforma ar scadea costurile de transport cu 20%.

In afara de urmarirea transporturilor, platforma poate sa reduca timpul de livrare de la fabrica la clientul final.

SDS a dezvoltat anul trecut “Nextledger”, proiect blockchain pentru companii si firme, iar in mai 2017 a lansat proiectul pilot pentru industria de transporturi din Coreea.

Platforma coreeana include date furnizate de Ministerul Oceanelor si Pescuitului, Serviciul Vamal, gigantul tehnologic IBM si operatorul de transporturi Hyundai Merchant Marine, iar scopul final este sa fie utilizata pentru gestionarea tuturor importurilor si exporturilor la nivel national.

In noiembrie 2017, administratia din Seoul a decis sa colaboreze cu Samsung SDS pentru a dezvolta un proiect blockchain pentru gestionarea administrativa a orasului, care sa asigure transparenta si eficienta proceselor.

Samsung nu este singura companie mare care adopta blockchain pentru gestionarea aprovizionarii. IBM, NTT Data si Air France au anuntat in ultimul an ca lucreaza la sisteme similare pentru a eficientiza si a asigura transparenta reteleleor.