Ramura de IT a marelui prodcător de electronice Samsung a anunțat că a lansat platforma Nexfinance. Construita pe tehnologia blockchain, inteligența artificială (AI) și automatizarea proceselor, este dedicată instituțiilor financiare.

Platforma Nexfinance are rolul de a sprijini companiile din sectorul financiar în evoluția spre sistemele digitale. Combina instrumentele de analiză a datelor existente cu noile tehnologii. Serviciile oferite includ identitate digitală, asistență financiară non stop (”financial concierge”), plăți automatizate pentru polițele de asigurări și un asistent virtula bazat pe AI. De asemenea, dezvoltatorii și clienții au posibilitatea de a construi soluții complementare pe platformă.

În cadrul lansării ce a avut loc la Seoul, directorul Samsung SDS a declarat:

”Am creat Nexfinance ca instrument dedicat industriei asigurărilor și vom continua eforturile de inovare a industriei financiare digitale”

Nexfinance – fast and efficient

Procesul de stabilitate a identității digitale este bazat pe tehnologia blockchain. Asigură în același timp securitatea datelor și accesul pe bază de permisiune a participanților la datele stocate pe platformă. Asistentul virtual AI automatizează sistemul de facturare și plată a contractelor de asigurări. In acest fel clienții se pot bucura de un proces mai rapid și mai eficient.

Anul trecut, Samsung a utilizat tehnologia blockchain pentru a crea un sistem de autentificare a utilizatorilor de Samsung Card, cardul de credit oferit de companie. Ei intenționează de asemenea să deruleze un proiect de co-certificare a sistemului împreună cu Federația de Bănci din korea în cursul acestui an.

În afară de Nexfinance, Samsung SDS a lansat la începutul anului trecut platfroma Nexledger. Aceasta se bazează tot pe tehnologia blockchain și este dedicată companiilor ce doresc să utilizeze soluțiile de cloud.

De asemenea, în noiembrie 2017, autoritățile metropolitane din Seoul au selectat Samsung SDS pentru a dezvolta planurile de integrare a tehnologiei blockchain în sistemele administrative ale orașului, planificat să aibă loc până în anul 2022.