Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca soluție temporară de scalabilitate pentru rețeaua Ethereum. Programatorul a prezentat un rezumat al ideii într-o postare pe site-ul ethreser.ch.

În prezent, dezvoltatorii lucrează la Ethereum 2.0, o revizuire majoră a rețelei care să îmbunătățească scalabilitatea Ethereum prin trecerea la algoritmul proof-of-stake. Upgrade-ul va începe să fie implementat la începutul lui 2020.

Cu toate acestea, Buterin a susținut că utilizarea altor blockchain-uri poate fi o soluție pentru îmbunătățirea scalabilității Ethereum pe termen scurt.

Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Avocatul indian Varun Sethi a postat online un presupus proiect de lege intitulat “Interzicerea criptomonedelor și reglementarea monedelor digitale oficiale”. Acesta propune interzicerea sau restrângerea în mare măsură a întregii activități legate de criptomonede pe teritoriul țării. Singura excepție menționată sunt posibilele criptomonede emise de statul indian.

Informația nu a fost confirmată oficial, iar anumite autorități menționate în document au infirmat participarea la acest proiect.

Rusia amână legislația cu privire la criptomonede pentru toamnă

Ministrul de Finanțe al Rusiei a anunțat că cele două legi dedicate industriei blockchain și cripto vor fi amânate pentru sesiunea din toamnă. Potrivit unui raport al serviciului de știri rus Tass, autoritățile încă încearcă să decidă ce tipuri de activități asociate criptomonedelor să fie permise.

Președintele Comisiei pentru Piețele Financiare din Duma de Stat, Anatoly Aksakov, a susținut că rușii vor putea să cumpere și să vândă criptomonede pe exchange-urile internaționale. Cu toate acestea, nu se va permite utilizarea lor ca metodă de plată.

Mixerul bitblender.co suspendat în urma unui proces

Site-ul bitblender.co, specializat pe servicii de mixare a criptomonedelor, a fost suspendat în urma unui proces. Un grup de utilizatori susțin că organizația din spatele mixerului a furat BTC în valoare de peste 25 milioane de dolari. Avocatul ce reprezintă victimele, Jonathan Levy, a solicitat de asemenea și suspendarea site-ului bitblender.io, ce aparține aceleiași organizații.

carscenter-accepta-bitcoin

Levy estimează că 99% din tranzacțiile Bitblender sunt de natură criminală și că în ultimii ani au fost spălate câteva miliarde de dolari în Bitcoin prin intermediul site-ului.

EUROPOL a încercat să ia măsuri pentru a reduce fenomenul mixerelor, dar cu succes foarte limitat.