Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni unde minarea de Bitcoin este mai avantajoasă datorită prețului scăzut al energieie electrice.

KUWAIT

Kuwait City se mândrește cu prețuri scăzute din multe puncte de vedere, inclusiv energia electrică. Minarea unui Bitcoin costă doar 1.415 $ în această țară din orientul Mijlociu.

Ministerul de Finanțe al Kuweitului nu recunoaște criptomonedele ca metodă de plată. De asemenea, Banca Centrală a Kuweitului a interzis sectorului bancar și companiilor aflate sub controlul său să tranzacționeze cu criptomonede.

vinde bitcoin

VENEZUELA

Dacă nu vă deranjează lipsa de alimente, hiperinflația și întreruperile de curent, Venezuela este în continuare un loc ideal pentru mianrea de Bitcoin. Minarea unui Bitcoin costă 1.630 de dolari, iar populația a început să folosească criptomonedele din ce în ce mai mult.

MYANMAR/BURMA

Țara asiatică din sudul Chinei oferă posibilitatea de a mina Bitcoin la prețul de 3087$/BTC.

Autoritățile din Myanmar au avertizat populația cu privire la riscurile asociate criptomonedelor, dar în prezent nu există legislație care să reglementeze utilizarea acestora.

BAHRAIN

Vecină cu Kuwait, Bahrain oferă un preț de minare de 3,628$ per Bitcoin, ceea ce înseamnă un profit frumos la prețurile actuale. Atenție însă – guvernatorul Băncii Centrale a Bahrainului a declarat că este ilegală folosirea Bitcoin în țară. Cu toate acestea, cetățenii pot investi în criptomonede în afara Bahrainului.

CHINA

Legalitatea activității de minare Bitcoin din China este oartecum incertă în prezent. Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă (CNDR) a solicitat ca industria să fie “eliminată”.

Cu toate acestea, nu există încă o interdicție absolută, iar costul de minare BTC este de aproximativ 3.645 de dolari.