Peste 40 de bănci au anunțat Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin) că sunt interesate să ofere servicii de custodie cripto. Conform unui raport publicat de site-ul de știri german Handelsblatt:

„Potrivit informațiilor din cercurile guvernamentale, autoritatea de reglementare financiară Bafin a primit deja peste 40 de expresii de interes din partea băncilor pentru permisiunea de a opera în viitor activitatea de custodie cripto.”

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Unul dintre cei 40 de solicitanți este compania de tehnologie bancară din Berlin, SolarisBank AG, susținută de Visa. De altfel, SolarisBank a anunțat anterior lansarea filialei sale – Solaris Digital Assets GmbH, care are ca scop furnizarea serviciilor de custodie. Unul dintre reprezentanții băncii, Michael Offermann a declarat:

„Ne ocupăm intens de custodia criptomonedelor timp de un an și jumătate. Noua reglementare din noua Lege privind spălarea banilor este un moment bun pentru a începe practic. Până la urmă, nu suntem un institut de cercetare, ci o bancă comercială ”

Servicii de custodie cripto BitGo

O altă companie ce gestionează active digitale, BitGo, și-a anunțat planurile de extindere cu noi servicii de custodie în Elveția și Germania. BitGo Deutschland GmbH oferă în prezent servicii de custodie în Germania și planifică să solicite o licență de custode cripto de la BaFin până pe 20 noiembrie.

Mike Belshe, CEO-ul BitGo a declarat:

„Am văzut o cerere foarte mare în Europa anul trecut și era clar că clienții de acolo trebuiau să poată lucra cu firme europene care erau reglementate în jurisdicții specifice. Elveția și Germania au devenit atât centre europene importante pentru activele digitale, cât și pentru cadrele de reglementare anticipate. Respectarea reglementărilor este o condiție esențială pentru clienții noștri și am fost impresionați de înțelegerea și sprijinul autorităților de reglementare elvețiene și germane.”

BaFin a lansat recent o serie de ghiduri cu privire la procedurile ce trebuie respectate de companiile cripto ce deservesc clienții din Germania. Aceste firme vor intra sub umbrela noii legi cu privire la custodia activelor cripto care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Firmele trebuie să își confirme intenția de a depune cereri pentru o licență operațională până la 31 martie 2020.

CryptoZZ