Coinbase anunță servicii de staking pentru Tezos, determină creșterea prețului XTZ

Exchange-ul american Coinbase a anunțat că va oferi acum servicii de staking, prima criptomonedă alează fiind Tezos (XTZ). Este prima platformă care oferă astfel de servicii pentru clienții din SUA.

”Rentabilitatea anuală estimată curentă pentru Tezos pe platforma Coinbase este de ~ 5%. Recompensele cresc în timp real și, odată ce perioada inițială de depozitare se termină (35 – 40 de zile), veți primi recompense în contul dvs. la fiecare 3 zile”

se menționează în anunțul oficial.

Prețul XTZ a crescut semnificativ după publicarea știrii, crescând cu peste 50% de la 0,90$ până la 1,40$. Volumul de tranzacționare a explodat de la 13 milioane dolari la peste 60 milioane dolari, în mare parte datorită activității de pe Coinbase Pro. De atunci, Tezos s-a stabilizat în jurul valorii de 1.15$.

Binance ajută autoritățile din Ucraina să elaboreze legislația cripto

Binance a semnat un memorandum de înțelegere cu Ministerul Transformării Digitale a Ucrainei pentru a lucra la elaborarea statutului juridic al criptomonedelor din țară. Potrivit unui comunicat de presă al Binance, proiectul de lege ar trebui să fie introdus pentru vot în Parlamentul Ucrainei până la sfârșitul anului 2019.

Tranzactioneaza Tezos pe Binance!

Primul ministru al Ucrainei a publicat trei proiecte de lege pe 22 octombrie, invitând sectorul public să le examinze și să prezinte propriile propuneri.

Informația alimentează zvonurile conform cărora Binance va adăuga sprijin pentru moneda ucraineană, hryvnia, în cadrul campaniei de extindere a tranzacțiilor fiat-to-crypto.

ONU: Correa de Nord spală bani proveniții din tranzacțiile cu criptomonede

Conform publicatiei TheBlockCrypto, Comitetul ONU a constatat că Coreea de Nord a folosit firma de transport maritim și logistică bazată pe blockchain Marine China pentru a ocoli sancțiunile internaționale pentru spălarea de bani proveniți din criptomonede furate.

Aparent, proprietarul Marine China, Julian Kim, sub aliasul Tony Walker, a încercat să retragă bani de la băncile din Singapore de mai multe ori, conform raportului comisiei.

Comitetul a mai spus că criptomonedele pe care Coreea de Nord le-a furat anul trecut au fost convertite în numerar prin cel puțin 5.000 de tranzacții separate în mai multe țări, ceea ce face „dificilă urmărirea”.

ONU susține că șaptesprezece țări au fost vizate de atacurile de tip spear phising ale Coreei de Nord în ultimii trei ani. Atacurile asupra posesorilor de criptomonede, atât companii cât și persoane fizice, au dus la pierderi de peste 2 miliarde de dolari, conform raportului.

Exchange-ul Einstein din Canada se închide, cu datorii de 12 milioane de dolari către clienți

Exchange-ul cripto canadian Einstein a anunțat că se închide, iar datoriile sale către clienți se ridică la 16 milioane de dolari canadieni (~ 12,4 milioane USD).

Comisia pentru valori mobiliare din British Columbia a anunțat că a declanșat o investigație cu privire la activitatea exchange-ului. Comisarii au declarat că există indicii că „Einstein a folosit în mod necorespunzător bunurile clienților lor” și că datorează milioane în numerar și criptomonede. Ei au subliniat de asemenea că platforma nu a primit licență pentru a activa în calitate de exchange cripto.

Aparent, Comisia a avut suspiciuni că Einstein spală bani prin intermediul exchange-ului încă din luna mai.

În prezent, bunurile companiei sunt înghețate, iar investigația este în curs.

CryptoZZ