Banca Centrala din India (RBI) a clarificat că nu există restricții pentru comercianții și companiile care folosesc conturile bancare, in ce priveste industria crypto. Declarația a fost făcută după o interpelare oficială, deoarece multe companii s-au plâns că au încă probleme.

Potrivit unui raport publicat de Economic Times, clarificarea vine la două luni după o hotărâre a instanței supreme din 4 martie care a anulat o interdicție a RBI. În aprilie 2018, RBI a transmis o circulară care interzicea băncilor comerciale să permită companiilor cripto să deschidă conturi bancare. Acest lucru a dus la închiderea mai multor exchange-uri locale precum Zebpay, Coinome, Koinex și Cryptokart.

Companiile cripto au luptat împotriva interdicției în instanță, care a decis că circulara nu respectă legea. Dificultățile au continuat însă, deoarece băncile au ezitat să acorde acces la serviciile bancare pentru companiile cripto. În plus, au existat zvonuri că RBI intenționeza să conteste decizia instanței, astfel încât procesul ar fi continuat.

Serviciile bancare pentru companiile cripto au unda verde in India

Fondatorul Unocoin, BV Harish, a explicat pentru Economic Times:

“Bancherii au spus că au nevoie de o nouă circulară RBI care să menționeze că nu mai există restricții pentru a le oferi conturi bancare firmele cripto”.

Deoarece nici o bancă nu a înaintat o solicitare oficială de clarificare către RBI, Harish a depus personal o cerere de clarificare. Răspunsul oficial primit va permite tuturor firmelor interesate să beneficieze de
servicii bancare.

In condițiile actuale, celor 1.3 miliarde de oameni din India le este mai ușor să acceseze ecosistemul cripto. Mai multe exchange-uri internaționale mari s-au mutat deja în țară în timpul interdicției.

Binance a cumpărat schimbul local WazirX în noiembrie 2019. Cu o lună înainte, Bithumb Global, cu sediul în Coreea de Sud, a anunțat că va oferi operatorilor locali lichiditate.