Primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a acordat un premiu pentru o aplicație de urmărire a prețurilor la criptomonede. Harshita Arora, creatoarea Crypto Price Tracker, a primit premiul Bal Shakti Puraskar 2020 pentru inovare.

Premiul Bal Shakti Puraskar este acordat de guvernul Indiei în fiecare an „pentru a recunoaște realizările excepționale ale tinerilor noștri în diverse domenii, adică inovație, servicii sociale, arte și cultură, sport și curaj”.

Crypto Price Tracker este o aplicație de gestionare a portofoliului crypto care urmărește prețuri și alerte personalizabile. Acesta urmărește prețurile a peste 1.000 de criptomonede din peste 18 exchange-uri în 32 de monede fiat. De asemenea, oferă diagrame de preț pentru toate criptomonedele monitorizate în ultima zi, o săptămână, o lună, trei luni și un an.

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

CPT – Aplicație de gestionare a portofoliului crypto si semnale bazate pe notificari

Utilizatorii pot crea alerte bazate în timp pentru a obține prețuri ale unei monede ca notificare push în mod regulat sau la un anumit moment. De asemenea, pot crea alerte bazate pe prag de preț pentru a primi notificări atunci când prețul unei anumite monede scade, crește sau se modifică cu un anumit procent. Aplicația este disponibilă în magazinul de aplicații Apple.

Harshita Arora a dezvoltat aplicația la vârsta de doar 18 ani și a lansat-o în App Store în ianuarie 2018.

”Aplicația mea a primit feedback pozitiv din partea comunității crypto și a înregistrat mii de descărcări plătite în primele 24 de ore de la lansare, ceea ce a determinat-o să devină aplicația # 2 din categoria Finanțe din App Store.”

Ulterior, Crypto Price Tracker a fost achiziționată de Redwood City Ventures.

Evenimentul a fost o surpriză pentru comunitatea cripto din India, deoarece atitudinea guvenrului nu a fost una deschisă. Comitetul interministerial condus de fostul secretar financiar Subhash Chandra Garg a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor, cu excepția celor emise de stat. De atunci Garg și-a dat demisia, dar menține o viziune negativă asupra viitorului criptomonedelor.

Banca centrală a Indiei (RBI) și-a declarat în mod repetat poziția negativă față de criptomonedă. În aprilie 2018, a emis o circulară care interzicea instituțiilor financiare reglementate să furnizeze servicii companiilor cripto. În prezent, instanța supremă analizează petițiile împotriva acestei interdicții.

CryptoZZ