Conglomeratul britanic de telecomunicații Vodafone a devenit a opta companie care părăsește Asociația Libra. Vodafone și Libra au confirmat marți pentru Coindesk că firma telecom nu mai face parte din consorțiul de administrație a criptomonedei Libra.

Vodafone a declarat că resursele destinate anterior proiectului Libra vor fi realocate catre serviciul de plată digitală M-Pesa. Serviciul de transfer de bani prin mobil este utilizat momentan în șase țări africane, iar Vodafone și-a anunțat intenția de a-l extinde.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Vodafone a declarat că se va concentra pe M-Pesa pentru moment. Scopul serviciului este de a furniza servicii financiare celor mai sărace națiuni:

„Am spus de la bun început că dorința Vodafone este să contribuie cu adevărat la extinderea incluziunii financiare”,

a declarat acesta. „Rămânem pe deplin angajați în acest obiectiv.”

Serviciul de plată digitală M-Pesa

M-Pesa oferă deja posibilitatea de a accepta o serie de valute diferite pentru transferuri. Este posibil ca platforma să accepte criptomonede stabile, inclusiv Libra, în viitor.

“Vom continua să monitorizăm dezvoltarea Asociației Libra și nu excludem posibilitatea cooperării viitoare”,

a declarat purtătorul de cuvânt al Vodafone.

Dante Disparte, șeful politicilor și comunicării cu Asociația Libra, a discutat decizia Vodafone într-o declarație:

“Deși componența Asociației se poate schimba în timp, designul guvernanței și tehnologiei Libra asigură că sistemul de plăți Libra va rămâne rezistent”,

a spus Disparte.

Vodafone se alătură PayPal, Mastercard, Visa, Mercado Pago, eBay, Stripe și Booking Holdings în retragerea din controversatul proiect Libra. De asemenea, este prima companie care a ieșit din asociație după înregistrarea oficială din octombrie 2019.

Asociația intenționează să admită noi membri în 2020, iar lista de așteptare include aproximativ 1.500 de companii. Planul inițial era ca Libra să fie lansată în prima jumătate a anului 2020, dar este posibil ca termenul să fie amânat.

CryptoZZ