Daca în viitor vom dispune de mii de versiuni de criptomonede, vom avea nevoie de un portofel digital care să le integreze pe toate.

Două start-up-uri cripto, Blockstack și exchange-ul ShapeShift oferă recompensă de 50.000$ echipei sau dezvoltatorului care va crea cel mai bun portofel digital ”universal” de tip open source.

Există binențeles și condiții de funcționare – portofelul trebuie să integreze tehnologia de autentificare, stocare și criptare a platformei descentralizate Blockstack, precum și API-ul de tranzacționare de tokenuri al exchange-ului ShapeShift. Scopul final este crearea unui portofel care să suporte aproape orice token nativ, iar termenul pentru depunerea proiectelor este 29 iunie 2018. Propunerile vor fi evaluate atât pe baza calității codului, cât și pe baza usurinței în utilizare și a facilităților de audit.

Majoritatea portofelelor digitale suportă doar câteva token-uri concomitent, ceea ce obligă traderii să jongleze cu mai multe wallet-uri sau să își păstreze criptomonedele pe platforme custodiale precum exchange-urile.

Wallet-ul Jaxx a adăugat suport pentru ShapeShift în 2016, însă are anumite vulnerabilități și nu poate integra toate tokenurile ce urmează să fie lansate. La fel si wallet-ul Coinomi are Shapeshift integrat.

Xan Ditkoff, reprezentantul Blockstack, a argumentat

”Tehnologia este încă la început. Cu siguranță că există soluții excelente care nu au fost identificate încă. Este foarte important pentru noi să dispunem de un portofel care să suporte monedele digitale ce vor fi lansate în viitor”.

Parteneriatul dintre cele două start-up-uri este un simptom al evoluției pieței cripto – participanții de pe piață doresc să gestioneze din ce în ce mai multe monede, iar lipsa unor portofelele digitale care să le suporte va provoca pierderi pentru dezvoltatorii acestora.

Ditkoff este de părere că tendința pieței cripto este de a crea comunități concentrate în jurul anumitor tokenuri specifice, însă cooperarea între echipele de dezvoltatori poate genera inovații care să fie benefice pentru toată lumea.

”Ne dorim să vedem astfel de colaborări similare și pe viitor, deoarece pe piața cripto nu va exista niciodată un singur câștigător. Este loc pentru toată lumea”, a declarat Ditkoff.