Investitorul cripto Charlie Shrem a anunțat poziția sa cu privire la acuzațiile aduse de frații Winklevoss  în procesul intentat de aceștia în septembrie. Gemenii au suținut că Shrem le datorează 5,000 Bitcoin încă din 2012 și că acesta a utilizat profiturile pentru a cumpăra bunuri.

Tyler și Cameron Winklevoss afirmă că în septembrie 2012 i-au dat lui Shrem 1 milion de dolari pentru a cumpăra Bitcoin în numele lor. Ei susțin că Shrem a păstrat 5,000 BTC, care ar valora acum aproximativ 32 milioane de dolari.

Judecătorul care se ocupă de caz a înghețat o parte dintre bunurile lui Shrem, iar acesta a contestat decizia.

Charlie Shrem

a declarat că cei 5,000 BTC din portofelul nominalizat aparțineau în realitate unei alte persoane și că nu a avut acces la ei. Ca dovadă, el a depus documente despre tranzacții și o serie de e-mailuri referitoare la achiziție.

Într-o declarație separată, Shrem declară că a ajutat acest individ (al cărui nume a fost redactat în versiunea publică) să transfere cei 5,000 BTC într-un portofel offline în 2012.

Shrem continuă să afirme că nu a “mutat niciodată acei Bitcoin din nou”.

El a adăugat că și nu a mai avut acces ulterior la criptomonedele în cauză. Ca atare, Shrem susține că

“niciodată nu a deținut personal cele 5.000 de bitcoins discutate mai sus, și nici nu am avut personal vreodată 5.000 bitcoins în total la un moment dat.”

În ce privește acuzațiile că ar fi folosit profiturile pentru a achiziționa bunuri, Shrem a declarat:

“După ce am fost eliberat din închisoare, am avut o valoare netă de mai puțin de 100.000 de dolari și am lucrat timp de aproximativ șase luni la un restaurant din Pennsylvania. De atunci, am avut o varietate de locuri de muncă care mi-au permis să acumulez fonduri și pentru a mă reface financiar. “

Cu privire la înghețarea anticipată a unora dintre activele sale, Shrem a susținut că Winklevoss Capital Fund, entitatea reclamantă, nu a dovedit faptul că procesul ar avea succes sau că Shrem a căutat în mod activ să-i înșele pe reclamanți.