Start-up-ul norvegian Bitruption a anunțat că intenționează să lanseze o platformă rivală pentru LocalBitcoin. Cu un format similar, platforma va oferi utilizatorilor la nivel mondial posibilitatea de a cumpăra și vinde criptomonede pentru valută fiat.

Exchange-ul peer-to-peer a fost anunțat recent de Ole André Knutli, managerul de proiect al companiei. Potrivit lui Knutli, spre deosebire de LocalBitcoins, Bitruption va permite utilizatorilor să tranzacționeze mai multe criptomonede. Inițial, platforma va suporta doar criptomonedele Bitcoin (BTC) și Bitcoin Cash (BCH), alături de transferurile bancare.

“Vom construi suport pentru mai multe criptomonede și vom adăuga mai multe opțiuni de plată, dar  acest lucru este încă în lucru”

a explicat Knutli.

Compania încearcă să se distingă de platformele exchange tradiționale.

“Biruption păstrează libertatea și flexibilitatea unui format peer-to-peer. Obiectivul nostru este acela de a oferi oamenilor mai multe opțiuni pentru a tranzacționa monedele digitale într-un mediu sigur și ușor de utilizat “, a declarat compania pe site-ul său. “Vom furniza infrastructura digitală și vom lăsa utilizatorii să-și stabilească piețele pentru realiza tranzacțiile așa cum doresc”.

Bitruption dorește să se licențieze în Norvegia

Compania se află în prezent în proces de înregistrare la Autoritatea de Supraveghere Financiară din Norvegia. Legislația din această țară necesită atât licențierea companiilor cripto, cât și proceduri de KYC/AML.

Bitruption consideră construirea încrederii pe termen lung ca fiind o abordare mult mai bună decât permiterea fraudei pe piață. Prin urmare, echipa va implementa un sistem KYC/AML pentru a elimina activitățile ilegale. Bitruption va fi inițial lansată pentru utilizatorii norvegieni și apoi extinsă la nivel internațional după extinderea pieței.

În prezent, există puține platforme peer-to-peer, cele mai importante fiind Bitquick, Localbitcoins și Localbitcoincash. Knutli este de părere că este “vital să construim mai multe alternative”, iar Bitruption se concentrează pe acest lucru.

Compania va discuta proiectul la conferința Cryptofinance din Oslo pe 17 noiembrie. De asemenea, reprezentații vor participa la conferința Coingeek din Londra, pe 28-30 noiembrie.