Căderea cripto continuă, cu Bitcoin la 4500$

Ultimele 24 de ore au înregistrat o cădere continuă a prețului Bitcoin și a celorlalte criptomonede. Astăzi BTC a ajuns la 4500$, determinând mulți speculanți să cedeze. Pentru cei care au cumpărat Bitcoin în perioada de vârf, evoluția a însemnat pierderi semnificative.

“Acum este timpul pentru compasiune, răbdare, respect”, a scris Andreas Antonopoulos. “O mulțime de oameni au pierdut o mulțime de bani recent și nu ajută nimănui să facem promisiuni goale, să împărtășim meme-uri ridicole sau să criticăm alegerile altora”.

Lucrurile nu mergeau bine de câteva săptămâni, însă, pe 19 noiembrie, situația a scăzut de la rău la critică. În timp ce unii investitori au folosit această ultimă lovitură pentru a pleca, alții s-au folosit de oportunitate pentru a cumpăra cripto ieftin.

Cât de jos poate să ajungă Bitcoin este greu de apreciat în prezent. Ce se poate spune cu încredere este faptul că prețul actual este o propunere atractivă pentru investitorii care au ratat ocazia la mijlocul anului trecut. Majoritatea investitorilor au avut grijă să nu investească mai mult decât își puteau permite să piardă. Pentru cei care au devenit lacomi, însă, piața actuală nu a adus decât durere și regret.

Este prea devreme să renunțati la Bitcoin, SEC nu încearcă să distrugă piața cripto

Unul dintre partenerii de la compania Anderson Kill, o organizație ce oferă consultanță legală pentru companiile cripto, s-a grăbit să pună lucrurile în perspectivă.  Stephen Palley a participat la un interviu pentru Bloomberg TV. Acolo a discutat implicarea recentă a SEC pe piața cripto.

Acesta a pus în perspectivă acțiunile SEC împotriva Airfox și Paragon, două startup-uri cripto finanțate prin ICO-uri. SEC le-a obligat să plătească amenzi de 250.000 de dolari și să restituie banii investitorilor. Companiile au fost acuzate de vânzarea ilegală de securities.

“Ceea ce a spus SEC [în verdict] a fost de bun simț. Doar pentru că este vorba de o nouă tehnologie nu înseamnă că legile cu privire la securities nu se aplică … Declarația SEC a fost că că tehnologia este “cool” și că sunt în favoarea inovației, dar nu uitați să respectați legea.”

Contrar rapoartelor și zvonurilor, Palley a explicat că recenta cădere a pieței cripto nu este corelată cu acțiunea SEC împotriva ICO.

Fostul congressman american Ron Paul lansează un sondaj despre investiții pe Twitter

Un sondaj recent realizat de Ron Paul, un politician american retras in prezent, evaluează percepția de viitor pentru Bitcoin. Sondajul postat pe Twitter are o întrebare simplă: Dacă o persoană bogată vă oferă 10.000 de dolari pentru o investiție de 10 ani, ați aloca acest cadou în notele de trezorerie Federal Reserve Notes, aur, BTC sau obligațiuni federale pe 10 ani?

Cele câteva mii de voturi au relevat poziția publicului față de criptomonede. 50% dintre respondenți au indicat că vor aloca darul lor în BTC, contrar așteptărilor tradiționaliștilor. Doar 11% și 2% respectiv ar investi 10.000 de dolari în obligațiunile de 10 ani din SUA și, respectiv, la notele din Rezervele Federale.

Poate că rezultatele sondajului ar fi diferite în acest moment. Acesta a fost realizat pe data de 15 noiembrie, înainte de căderea Bitcoin. Cu toate acestea, este clar că publicul crede în viitorul criptomonedelor, în ciuda evoluțiilor de preț pe termen scurt.

eToro anunță că va lansa o criptomonedă stabilă în 2019

Directorul executiv al eToro, Yonni Assia, a anunțat la Summit-ul Magnaților Financiari de la Londra că intenționează să lanseze o criptomonedă stabilă în 2019. Nu au fost oferite detalii suplimentare și nu a fost stabilit un termen de lansare pentru noile planuri.

eToro a avut un an foarte ocupat. În ultimele câteva luni, organizația a întreprins, printre altele, orchestrarea unor parteneriate foarte importante cu câteva ligi de fotbal, în domeniul publicității.

În afară de criptomoneda stabilă, reprezentanții companiei au dezvăluit că vor elabora o criptomonedă care va oferi dobândă pentru persoanele care au nevoie de împrumuturi.