HBUS a lansat prima campanie cripto prin panouri publicitare

Compania HBUS, partener al exchange-ului Huobi, a lansat prima campanie de promovare a criptomonedelor prin panouri publicitare.

Campania “Evolved Crypto Trading” include panouri situate în centrul orașului San Francisco, în fața sediului Coinbase.

”Am vrut să arătăm publicului că există o veritabilă revoluție a activelor digitale – și evoluție – care oferă oamenilor mai multe opțiuni pentru a accesa ecosistemul din ce în ce mai extins al monedelor digitale. Produsele și serviciile care acceptă criptomonede se extind.”

Ca parte a campaniei de promovare, HBUS a eliminat și comisioanele de tranzacționare pe platformă. În prezent, exchange-ul listează 12 criptomonede și 35 de perechi de tranzacționare.

Volatilitatea continuă în luna decembrie

Piața cripto a început luna decembrie în creștere, cu majoritatea criptomonedelor înregistrând avansuri procentuale de 2-5%. Bitcoin s-a menținut peste pragul de 4000$, dar a înregistrat din nou scăderi în cursul serii de duminică. Este evident că piața cripto a intrat din nou într-o perioadă de volatilitate.

Cripto-evanghelistul Anthony Pompliano, partener la firma de investiții de cripto Morgan Creek Digital Assets, a subliniat că în ciuda scăderii pieței, fundamentele Bitcoin au devenit mai puternice. Numărul de tranzacții a crescut, alături de numărul de portofele.

Pompliano a subliniat, de asemenea, creșterea puterii de hash a rețelei Bitcoin de “aproape patru ori în ultimul an”. Numărul de noduri Bitcoin a crescut cu 98% în ultimii doi ani, a spus expertul citând date de la Bitnodes.

În analiza sale, Pompliano a susținut că prețul unei criptomonedei este “o singură măsură a valorii pentru un activ”. Fundamentele sale însă reprezintă punctul central al valorii viitoare a monedei.

“Nu vă lăsați distrași de zgomot. Concentrați-vă pe elementele fundamentale. Bitcoin nu merge nicăieri. “

Țările G20 vor reglementa criptomonedele conform standardele FATF

Țările G20 au convenit să reglementeze criptomonedele în conformitate cu standardele FATF (Financial Action Task Force) stabilite la summitul din Buenos Aires, Argentina.

Sâmbătă, o declarație comună a fost semnată oficial de toate națiunile G20. Documentul recunoaște că este o “reformă necesară”, având în vedere ritmul rapid al “digitalizării” economiei globale.

”Vom reglementa criptomonedele pentru combaterea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului în conformitate cu standardele FATF și vom lua în considerare și alte răspunsuri, după cum este necesar.

Vom continua să colaborăm pentru a căuta o soluție bazată pe consens pentru a aborda impactul digitizării economiei asupra sistemului fiscal internațional, cu o actualizare în 2019 și un raport final în 2020.”

Federal Reserve susține că prețul Bitcoin s-a prăbușit din cauza contractelor futures

Federal Reserve a susținut că lansarea contractelor futures Bitcoin de către Chicago Mercantile Exchange (CME) au afectat prețul BTC.

Bitcoin Futures au fost lansate pentru prima oară de către CME la 17 decembrie 2017, în aceeași zi în care Bitcoin a atins valoarea sa maximă. De atunci, prețul criptomonedei a scăzut aproape constant, ajungând la valoarea sa actuală de doar 4.000 $.

Federal Reserve a afirmat că acest comportament de piață nu este unic pentru Bitcoin, ci a fost observat și în cazul altor clase de active. De exemplu, industria ipotecară a avut o asemenea experiență similară atunci când câteva schimburi au început să permită investitorilor să înceapă să tranzacționeze titluri ipotecare cu câțiva ani în urmă.

În cele din urmă, oportunitatea oferită de contractele futures deturnează investițiile de la “piața spot”. În consecință, investițiile în contracte futures nu au un efect pozitiv asupra cererii de Bitcoin. Banca centrală americană a susține că dacă aceste produse nu ar fi fost lansate, prețul Bitcoin ar fi continuat să crească.