O subsidiară a Coinsquare a lansat două ETF-uri pe bursa din Toronto

Coin Capital Investment Management, o subsidiară a exchange-ului cripto Coinsquare, a anunțat lansarea a două ETF-uri pe Toronto Stock Exchange.

Coincapital STOXX Blockchain Patents Innovation Index Fund (LDGR) și Coincapital STOXX B.R.AI.N. Index Fund (THNK) sunt ETF-uri bazate pe indexuri ce montorizează companiile specializate în tehnologiile avansate, precum blockchain, DLT, IA și nanotehnologie.

Lewis Bateman, director executiv al Coin Capital, a declarat că ETF-urile nou lansate vor permite investitorilor să acceseze

“investiții de înaltă calitate” în industriile AI și blockchain “fără expertiză profundă domeniu”.

Fondată în 2014, exchange-ul Coinsquare din Toronto este clasată pe locul 69 în funcție de volumul zilnic de tranzacționare.

Pe 23 august, Coinsquare și-a anunțat intenția de a se extinde pe piața europeană în trimestrul patru al anului 2018.

Compania urmărește să ofere o “platformă de tranzacționare reglementată și pe deplin conformă” pentru a tranzacționa criptomonede precum Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) și Dash (DASH).

Analistul CNBC Jim Iurio susține că valoarea Bitcoin va depăși 6800$

După un weekend în care Bitcoin s-a tranzacționat la 6700$, analistul CNBC Jim Jurio susține că valoarea sa va depăși 6800 în următoarele zile. Concluzia lui Iurio se bazează pe analizele tehnice ale evoluției prețului BTC, în special tehnica ”stop-in” ce se aplică contractelor futures.

“6.000 de dolari reprezintă un punct important. Nu știu de ce este un punct important, dar dacă te uiți la grafice, este clar. De fiecare dată când ajunge acolo, trendul descendent încetează. Dacă se tranzacționează la 6460 dolari, de exemplu, se aplică tehnica numită ”stop-in”. Traderii așteaptă puțină putere și încearcă să intre din nou pe piață la momentul potrivit. “

În prezent, prețul Bitcoin este de aproximativ 6.700 dolari. În opinia lui Iurio, în următoarele zile prețul va crește peste nivelul de 6800$.

Doar dacă bitcoin va cădea sub 6210 $, trendul se va schimba, provocând Bitcoin să testeze încă o dată nivelul de sprijin de 6000 USD.

Weiss Ratings susține că Ethereum va prelua 50% din cota de piață a Bitcoin în 5 ani

Agenția Weiss Ratings, care oferă analize de piață cu privire la acțiuni, fonduri de investiții și criptomonede, a publicat un raport în care susține că Ethereum va prelua 50% din piață a Bitcoin în următorii 5 ani.

Analiza se bazează pe faptul că Bitcoin este o rețea simplă, care știe să facă un singur lucru, în timp ce Ethereum are o tehnologie blockchain superioară ce îi permite dezvoltare nelimitată.

Luând în considerare whitepaper-ul celor două criptomonede, nu ar trebui să existe termen de comparație. Bitcoin este conceput ca

“o versiune pură de tip peer-to-peer de numerar electronic ce permite plățile online să fie trimise direct de la o parte la alta, fără a trece printr-o instituție financiară”.

Ethereum, pe de altă parte, urmărește

“crearea unui protocol alternativ pentru construirea aplicațiilor descentralizate, oferind un set diferit de compromisuri care credem că va fi foarte util pentru o mare categorie de aplicații descentralizate, cu accent deosebit pe situațiile în care timpul de dezvoltare rapidă, securitatea aplicațiilor mici și rare utilizate și capacitatea diferitelor aplicații de a interacționa foarte eficient sunt importante. “

În prezent, dominanța pe piață a Bitcoin este de 51%, conform CoinMarketCap, cu un market cap de 115.5 miliarde. Ethereum are un market cap de 24.5 miliarde și se tranzacționează în prezent cu aproximativ 242$.

Elveția emite un ghid pentru bănci care să faciliteze colaborarea cu companiile cripto

În prezent, Elveția este una dintre țările favorite ale companiilor cripto, peste 500 alegând această țară ca destinație. Din păcate, relația cu băncile locale a fost destul de dificilă, ceea ce a determinat autoritățile să ia măsuri.

Asociația Bancherilor din Elveția (SBA) a publicat recent un ghid dedicat băncilor care doresc să colaboreze cu companiile cripto, care să faciliteze relațiile dintre cele două industrii.

Adrian Schatzmann, consilierul strategic la SBA, a declarat:

”Considerăm că, prin aceste principii de colaborare, vom putea stabili o bază pentru discuții între bănci și start-up-urile inovatoare, simplificând dialogul și facilitând deschiderea de conturi.”

Ghidul încearcă să promoveze ideea că băncile și companiile cripto ar trebui să fie parteneri, nu competitori, fiind util pentru ambele părți.

Pe lângă aspectele de reglementare aplicabile băncilor, companiile blockchain și cripto pot afla ce criterii trebuie să îndeplinească pentru a fi considerate de încredere de către bănci.

Dacă această strategie se dovedește a fi de succes, exemplul Elveției ar putea constitui un precedent pentru alte țări dezvoltate, care sunt încă reticente în a accepta criptomonedele.