Exchange-ul Kraken concediază numeroși angajați din Halifax, Canada

Numeroase rapoarte social media susțin că exchange-ul Kraken a concediat zeci de persoane în filiala din Halifax în ultimele zile.

Aparent, majoritatea angajaților din filiala canadiană au opțiunea de a demisiona și a primi compensații salariale sau de a fi concediați.

Au existat speculații cu restructurările se datorează unei security breach, dar reprezentanții exchange-ului au negat aceste acuzații.

”Putem confirma că nu închidem nici o operațiune în vreun loc specific și nu a existat o încălcare a securității. Activitatea este normală și se derulează în siguranță”

a fost declarația oficială făcută de exchange-ul Kraken pe Twitter.

Business Insider a raportat în luna februarie că exchange-ul din San Francisco intenționa să-și mărească totalul forței de muncă cu 800 de persoane în 2018.

Cu toate acestea, exchange-ul Kraken a luat decizia de a întrerupe serviciile sale investitorilor japonezi din cauza

“costurilor și resurselor necesare pentru menținerea serviciului în Japonia.”

Piața cripto a scăzut cu 30 miliarde în 24 de ore

Începând de miercuri, Bitcoin a înregistrat o scădere semnificativă, provocînd pierderi procentuale între 6 și 15% pentru majoritatea criptomonedelor.

Prețul BTC a scăzut sub 6500$. Analiștii încearcă fără succes să identifice motivele ce au determinat o astfel de corecție.

Ether și Cardano au atins cele mai scăzute niveluri din acest an, de 211$ respectiv 0.085$.

Nicio criptomonedă majoră nu a rămas neafectată – BCH se apropie de pragul de 500$, iar EOS de cel de 5$.

La nivel general, piața cripto a scăzut la 203 miliarde de dolari. Aceasta sumă este mai mică cu aproape 30 de miliarde față de ziua de marți.

Coinbase Pro anunță noi perechi de tranzacționare cu lira sterlină

Coinbase Pro a anunțat că va introduce noi perechi de tranzacționare pentru utilizatorii care preferă să utilizeze lira sterlină.

Începând cu data de 7 septembrie, vor putea fi tranzacționate perechile ETH/GBP, ETC/GBP, LTC/GBP și BCH/GBP. Perechea de tranzacționare cu Bitcoin era deja disponibilă pe platformă.

“Am dorit să introducem plăți mai rapide de cînd am început să operăm în Marea Britanie. Clienții nu beneficiază doar de viteză sporită, ci și de costuri reduse. Dacă nu mai trebuie să convertiți lira sterlină în euro și viceversa pentru a adăuga și retrage fonduri, înseamnă că nu veți mai plăti comisioanele de schimb. Acest lucru va face tranzacționarea cu criptomonede ușor accesibilă pentru majoritatea oamenilor din Marea Britanie. “

Coinbase a înregistrat o scădere semnificativă a volumelor de tranzacții în 2018, iar introducerea de noi valute facilitează accesul noilor investitori pe platformă.

O pictură a lui Andy Warhol a fost tokenizată și vândută pe blockchain

Pictura ”14 Scaune Electrice Mici” a lui Andy Warhol, în valoare de aproximativ 5.6 milioane de dolari, a fost tokenizată și vândută pe blockchain de platforma Maecenas.

Specializată pe investiții în opere de artă, platforma Maecenas oferă opțiunea de tokenizare a obiectelor pentru a fi achiziționate cu criptomonede.

Peste 800 de investitori au participat la achiziția picturii lui Warhol. Astfel au fost strânși aproximativ 1.7 milioane de dolari în Bitcoin, Ethereum și ART token.

Majoritatea participanților la licitația derulată în cooperare cu galeria Dadiani Syndicate au provenit din Asia și Europa.

Aceasta este prima operă de artă importantă ce a fost vândută pe blockchain, iar succesul licitației a determinat organizatorii să declare că va urma o democratizare a pieței obiectelor de artă.

“Tokenizarea obiectelor de artă este cel mai proeminent și mai interesant caz de utilizare a tehnologiei blockchain și suntem mândri că suntem pionieri în acest spațiu”

a declarat CEO-ul Maecenas.

“Această pictura a lui Andy Warhol este doar prima dintre multe altele și așteptăm cu nerăbdare să vedem și să conducem revoluția financiară pentru piața de artă”.