Keplerk – Tutungeriile din Franța vor vinde și vouchere Bitcoin începând cu 1 ianuarie 2019

Comercianții cu amănuntul de tutun din Franța vor putea vinde vouchere Bitcoin cu valori nominale de 50, 100 sau 250 de euro începând cu 1 ianuarie 2019. Compania cripto locală Keplerk a semnat un acord pentru furniza software de distribuire a voucherelor. Keplerk va permite clienților să-și transforme voucherele în Bitcoin și să îi stocheze în portofele pe platforma lor.

Inițial, circa 3.000-4.000 de magazine de tutun vor vinde voucherele, urmând ca mai multe chioșcuri să fie adăugate ulterior.

“Proprietarii magazinelor de tutun sunt cel mai bun canal, deoarece au deja încrederea clienților și vând deja vouchere similare, cum ar fi cartele de reîncărcare pentru telefoane mobile”

a declarat Adil Zakhar, directorul Keplerk pentru strategie și dezvoltare.

În Franța există peste 25.000 de puncte de desfacere a tutunului, potrivit site-ului web al federației de comerț cu tutun. Acest lucru ar putea genera vânzarea de Bitcoin pe scară largă dacă proiectul este un succes.

Bitcoin nu reușește să depășească 4600$, dar se menține

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a avut o evoluție instabilă, existând tentative de a depăși valoarea de 4600$ într-o creștere temporară. Avântul nu a putu fi menținut, parțial și din cauza anunțului Bakkt de amânare a lansării Bitcoin futures pentru anul viitor.

Analiștii sunt de părere că există șanse reduse ca prețul BTC să scadă mai mult, dar perspectivele pentru perioada următoare mu sunt foarte optimiste.

După două zile de creștere, unele criptomonede au început să scadă din nou cu procente între 2 și 7%.

Altele, precum BAT și Augur, și-au continuat ascensiunea.

Evaluarea totală a pieței cripto este în prezent de 147 miliarde dolari.

Silvergate Capital se pregătește de IPO

Silvergate Capital din California a anunțat că se pregătește de un IPO în valoare de 50 milioane de dolari pe Bursa de Valori din New York. Aceasta este compania mamă a Silvergate Bank, ce s-a remarcat pentru disponibilitatea de a oferi sprijin companiilor cripto.

Banca a crescut în ultimii ani, atrăgând clienți precum Paxos, Gemini și Kraken. Primul client din industria cripto cu care a colaborat a fost Digital Currency Group în 2014.

De atunci, compania a continuat să genereze aproximativ 1,7 miliarde de dolari din sectorul cripto, potrivit documentelor pentru IPO.

Pe 30 septembrie 2018, Silvergate bank avea 483 de clienți din industria criptomonedelor și a evaluat potențialul acestei piețe la 30-40 miliarde de dolari.

Vulnerabilitate Ethereum ce poate afecta exchange-urile

Dezvoltatorul de smart contracts Ethereum Level K a descoperit existența unei vulnerabilități în cadrul codului Ethereum ce are potențialul de a afecta major exchange-urile. Această vulnerabilitate permite actorilor malițioși să genereze cantități mari de GasToken atunci când primesc ETH.

Analiza Level K explică amenințarea cu ajutorul unui studiu de caz ipotetic:

“În cel mai simplu scenariu de exploatare, Alice conduce un exchange, pe care Bob vrea să-l afecteze. Bob poate iniția retrageri la o adresă contractuală pe care o controlează cu o funcție de rezervă intensivă. Dacă Alice a neglijat să stabilească o limită rezonabilă de gas, va plăti taxe de tranzacție din portofelul său. Dacă generează suficiente tranzacții, Bob poate să îi consume toate fondurile lui Alice. Dacă Alice nu reușește să aplice politicile Know Your Customer (KYC), Bob poate crea numeroase conturi pentru a eluda limitele de retragere pentru un singur cont. În plus, dacă Bob dorește, de asemenea, să-și facă un profit, el poate să genereze GasToken în funcția sa de rezervă și să facă bani în timp ce golește portofelul lui Alice”.

Level K a avertizat majoritatea exchange-urilor și acestea au implementat patch-uri care neutralizează vulnerabilitatea.