ATM Bitcoin în aeroportul din Amsterdam

Aeroportul Schiphol din Amsterdam pune la dispoziția călătorilor un ATM ce poate fi folosit pentru achiziționarea de Bitcoin și Ether în baza euro. Instalat în colaborare cu compania daneză ByeleX, ATM-ul este localizat la terminalul de plecări, în ideea că cei care părăsesc țara să aibă posibilitatea de a converti euro în criptomonede, care sunt acceptate în majoritatea țărilor.

În prezent, în Olanda se găsesc 20 de astfel de ATM-uri, conform CoinATMradar.com.

Terminalele Bloomberg afișează evoluția prețurilor cripto de pe exchange-ul Huobi

Compania de analiză financiară Bloomberg a decis să includă date cu privire la evoluția a 10 criptomonede tranzacționate pe exchange-ul Huobi în terminalele sale. Servicul HUOBI10 va pune la dispoziția investitorilor informații privind prețurile bitcoin, litecoin, bitcoin cash, ethereum, ethereum classic, XRP, dash, EOS și zcash.

În afară de Huobi, Bloomberg monitorizează indexul prețurilor cripto de pe exchange-ul Galaxy Digital al investitorului Mike Novogratz și cel al valorilor bitcoin, XRP, litecoin și ethereum de pe exchanage-urile din SUA.

Akon își lansează propria criptomonedă și vrea să construiască un crypto-city în Senegal

Cântărețul Akon a anunțat la Festivalul de la Cannes că intenționează să lanseze propria criptomonedă, denumită Akoin și că dorește să construiască un oraș bazat exclusiv pe cripto în Senegal.

Akon a primit cadou din partea președintelui senegalez 2000 de acri de teren pe care construiește în prezent un oraș de la 0. Viitorul Akon Crypto City va avea clădiri de locuințe, magazine, parcuri, școli și o universitate și de auto-definește ca ”o Wakanda reală”, cu referire la țara imaginară din filmul de succes Black Panther.

În ultimii ani, Akon și-a dedicat o mare parte din energie derulării de proiecte de sprijinire a Africii, inclusiv un proiect lansat în 2014 care urmărește să rezolve problemele de electricitate din regiune.

Crypto-Facilities lansează contracte futures bazate pe Litecoin

Platforma de derivatire cripto din Marea Britanie Crypto Facilities a anunțat că va lansa pe data de 22 iunie contracte futures bazate de Litecoin (LTC) și se așteptă ca acestea să aibă un volum de tranzacționare de 150 milioane de dolari.

Contractele vor avea scadență săptămânală, lunară și trimestrială și vor fi disponibile pentru investitorii instituționali, similar cu contractele futures lansate anterior, bazate pe Bitcoin, Ethereum și Ripple.

Charlie Lee, creator Litecoin, este de părere că deschiderea investițiilor pentru instituții va avea efecte benefice asupra litecoin, deoarece vor crește lichiditățile disponibile pe piață și vor facilita tranzacțiile.