Taiwan va emite reglementări pentru monede digitale până la sfârșitul acestui an

Ministrul Justiției din Taiwan a anunțat că autoritățile lucrează la elaborarea unui nou set de reglementări pentru criptomonede și activitățile asociate ce va fi publicat în luna noiembrie a acestui an.

Comisia de Supraveghere Financiară, Banca Centrală, Ministrul Afacerilor Interne și Biroul de Investigații din Taiwan colaborează în prezent pentru crearea pachetului de legi ce va fi aplicabil tuturor activităților și companiilor care gestionează monede digitale.

Anterior, Taiwan a luat o poziție precaută cu privire la industria monedelor digitale, implementând restricții deoarece doresc să se asigure că nu pot fi utilizate în spălarea de bani. Conturile bancare asociate cu exchange-urile cirpto au fost semnalizate cu ”risc ridicat”, iar anul trecut instituțiilor financiare li s-a impus să își avertizeze clienții asupra riscurilor asociate cu investițiile în criptomonede, interzicându-le de asemenea să accepte Bitcoin.

Belgia donează 2 milioane de euro pentru proiectul blockchain de ajutorare a refugiaților derulat de Națiunile Unite 

Proiectul World Food Programme derulat de Națiunile Unite a început să utilizeze tehnologia blockchain în cadrul programului ”Building Blocks”, care are rolul de a facilita transferul de fonduri pentru refugiați.

Anul trecut, sistemul a fost testat în Pakistan, ajutând peste 10.000 de persoane, iar în cursul anului acesta, peste 100.000 de refugiați din Siria au beneficiat de sprijin.

Guvernul belgian a decis să doneze 2 milioane de euro pentru extinderea programului ”Building blocks”, deoarece au concluziat că tehnologia blockchain are potențialul de a eficientiza distribuirea ajutoarelor pentru refugiați.

JP Morgan Chase testează tehnologia blockchain pentru gestionarea obligațiunile

Cea mai mare bancă din SUA a inițiat o colaborare cu Banca Națională a Canadei pentru a dezvolta o aplicație blockchain bazată pe tehnologia Quorum care să gestioneze toate aspectele asociate cu obligațiunile (emiterea, distribuirea, executarea și achitarea acestora).

Proiectul pilot are valoarea de 150 de milioane de dolari și presupune emiterea de obligațiuni pe blockchain pe o perioadă de un an, iar dacă are succes va ajuta la reducerea semnificativă a costurilor asociate cu gestionarea acestora. De exemplu, într-un test derulat anul trecut, compania Nivaura și-a scăzut cheltuielile asociate cu obligațiunile de la 30.000 de lire sterline la 50 de lire.

Platforma Quorum este un sistem blockchain proprietar dezvoltat de JP Morgan Chase pe baza tehnologiei Ethereum în 2016 și special concepută pentru instituțiile financiare.

Bitcoin of America a anunțat că își va extinde serviciile în 5 orașe din SUA

Compania a anunțat că în urmatoarele 4 luni va instala 5 noi ATM-uri Bitcoin în Cleveland, Los Angeles, New Orleans, Philadelphia și Washington D.C.

În prezent, Bitcoin of America gestionează o rețea de 32 de ATM-uri în St. Louis, Los Angeles, Indianapolis, Detroit, Columbus, Cleveland, Chicago și Baltimore.

Criptomonedele pot fi achiziționate utilizând dolari sau aplicația Bitcoin Wallet de pe telefon fără a fi necesar un card sau un cont bancar.

Amazon Wreb Services lansează o platformă ce permite utilizatorilor să își creeze propriile DApps pe blockchain-ul Ethereum și Hyperledger

Plarforma de servicii cloud Amazon Web Services (AWS) a anunțat vineri că a lansat un instrument ce oferă posibilitatea utilizatorilor să își creeze propriile DAapps (aplicații descentralizate bazate pe blockchain).

AWS CloudFormation Templates se bazează pe blockchain-urile Ethereum și Hyperledger Fabric și a fost lansată în colaborare cu R3 DLT Consortium. În decembrie anul trecut, platforma Corda a fost integrată în serviciile AWS, iar în prezent permite utilizatorilor să creeze propriile aplicații.